Η νέα BMW M4 CS έχει 550 ίππους και αγωνιστικά γονίδια (vid)

Η νέα BMW M4 CS έχει 550 ίππους και αγωνιστικά γονίδια (vid)

Η νέα BMW M4 CS έχει 550 ίππους και αγωνιστικά γονίδια (vid)
Η κορυφαία έκδοση της M4 ήρθε και είναι πιο αναβαθμισμένη από ποτέ, με επιδόσεις και χαρακτηριστικά που θυμίζουν αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Η νέα BMW M4 CS προσκαλεί τους ιδιοκτήτες της να βιώσουν την απαράμιλλη αίσθηση M στα άκρα. Οι επιδόσεις της νέας BMW M4 CS είναι προϊόν των BMW M αγωνιστικών γονιδίων, τα οποία προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία τόσο στην καθημερινή οδήγηση στο δρόμο όσο και στην πίστα.

M4 CS

Τα ειδικά για το μοντέλο χαρακτηριστικά απόδοσης του εξακύλινδρου κινητήρα της BMW M4 CS, το οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic και η έξυπνη τετρακίνηση M xDrive εμποτίζουν τη νέα ειδική έκδοση με δυναμική ισορροπία και σιγουριά σε κάθε περίσταση. Η στιγμιαία παροχή ισχύος και η βελτιστοποιημένη πρόσφυση επιτρέπουν την επιτάχυνση από 0 έως 100 χλμ/ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα. Σε δοκιμές στην πίστα Nordschleife του Νίρμπουργκρινγκ, η νέα BMW M4 CS κατέγραψε επίσημο χρόνο 7 λεπτών, 21.989 δευτ. για τον πλήρη γύρο των 20,832 χιλιομέτρων.

Ο εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας που αναπτύχθηκε για μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο αγωνιστικός χαρακτήρας της νέας BMW M4 CS είναι άμεσα αναγνωρίσιμος και αξιοσημείωτος σύντροφος σε κάθε ταξίδι. Η ειδική έκδοση τροφοδοτείται από έναν υψηλών στροφών εξακύλινδρο κινητήρα 3,0 λίτρων με τεχνολογία M TwinPower Turbo που αναπτύχθηκε για τη σειρά BMW M3/BMW M4. Παρέχει επίσης τη βάση για τον κινητήρα της BMW M4 GT3, η οποία κέρδισε τον τίτλο του DTM το 2022 και το 2023 με συνολικές νίκες στους 24ωρους αγώνες στο Spa-Francorchamps και το Ντουμπάι.

M4 CS

Η αγωνιστική τεχνολογία παρέχει τα θεμέλια για τις εξαιρετικές δυνατότητες του εξακύλινδρου εν σειρά κινητήρα, ο οποίος παράγει μέγιστη ισχύ 405 kW/550 ίππους κάτω από το καπό της νέας BMW M4 CS. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 15 kW/20 ίππους σε σχέση με τα νούμερα που επιτυγχάνει ο κινητήρας στην BMW M4 Competition Coupé με το M xDrive.

Η άμεσα διαθέσιμη ισχύς και ο χαρακτήρας των υψηλών στροφών του κινητήρα ανοίγουν τον δρόμο για επιβλητικά νούμερα επιτάχυνσης. Η νέα BMW M4 CS επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ τα 0 έως τα 200 χλμ., χρειάζονται 11,1 δευτερόλεπτα. Το σπριντ μεσαίας εμβέλειας από τα 80 στα 120 χλμ. επιτυγχάνεται σε 2,6 δευτερόλεπτα στην 4η ταχύτητα και σε 3,3 δευτερόλεπτα στην 5η ταχύτητα. Η τελική ταχύτητα της ειδικής έκδοσης – η οποία διατίθεται στάνταρ με το M Driver's Package – περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 302 χλμ.

M4 CS

Η απόδοση ισχύος του κινητήρα συνοδεύεται από το «συγκινητικό» ήχο που δημιουργείται από το σύστημα εξάτμισης διπλής διακλάδωσης, το οποίο διαθέτει ηλεκτρικά ελεγχόμενα πτερύγια, ένα πίσω σιγαστήρα από τιτάνιο με σχεδίαση ελαχιστοποίησης βάρους και – κατά τον συνηθισμένο τρόπο M – δύο ζεύγη απολήξεων εξάτμισης βαμμένα σε μαύρο ματ . Η ακουστική παρουσία του κινητήρα προσαρμόζεται στη ρύθμιση του συστήματος μετάδοσης κίνησης που επιλέγεται μέσω του μενού M Setup. Στις λειτουργίες SPORT και SPORT+, η νότα του κινητήρα αποκτά απαράμιλλους τόνους αγωνιστικού αυτοκινήτου. Αυτό δημιουργεί αυθεντικό ακουστικό δράμα στις διαδικασίες, ιδιαίτερα κατά τις αλλαγές ταχυτήτων και τις συνοδευτικές ρυθμίσεις στην ταχύτητα στροφών.

M4 CS

Αποκλειστικές σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος και ελαστικά τροχιάς

Το μοντέλο ειδικής έκδοσης είναι εξοπλισμένο στάνταρ με φρένα M Compound με δαγκάνες βαμμένες σε κόκκινο ή μαύρο χρώμα. Οι δαγκάνες για τα προαιρετικά κεραμικά φρένα M Carbon μπορούν να καθοριστούν σε κόκκινο ή ματ χρυσό φινίρισμα. Η νέα BMW M4 CS διατίθεται επίσης στάνταρ με σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος M σε αποκλειστική σχεδίαση με ακτίνες V – διαθέσιμη είτε σε ματ χρυσό μπρονζέ είτε σε ματ μαύρο.

M4 CS

Οι ελαφροί τροχοί (19 ιντσών στον μπροστινό άξονα και 20 ιντσών στον πίσω άξονα) εφοδιάζονται στάνταρ με ελαστικά πίστας (λάστιχα ultra track προαιρετικά) για μεγιστοποίηση της εμπειρίας απόδοσης στην πίστα. Έτσι προσφέρει εξαιρετικό πλευρικό έλεγχο και κατευθυντική σταθερότητα, ακριβή αίσθηση διεύθυνσης και βέλτιστη πρόσφυση. Οι πελάτες που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το BMW M4 CS τους κυρίως για καθημερινή οδήγηση μπορούν να επιλέξουν ελαστικά υψηλών επιδόσεων στα ίδια μεγέθη με επιλογή χωρίς κόστος.

M4 CS

Τα αποκλειστικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά υπόσχονται συναρπαστικές επιδόσεις

Το μπροστινό μέρος του οχήματος διαθέτει μια μάσκα BMW χωρίς πλαίσιο που εξοικονομεί βάρος και θυμίζει αγωνιστική μηχανή. Σχεδιασμένο ειδικά για αυτό το μοντέλο, τα χαρακτηριστικά αναγνώρισης περιλαμβάνουν κόκκινες γραμμές περιγράμματος και το σήμα «M4 CS» στο επάνω μέρος των δύο οριζόντιων ράβδων γρίλια. Τόσο το σήμα του μοντέλου στο μπροστινό μέρος όσο και το αντίστοιχο στο πορτμπαγκάζ έχουν μαύρες επιφάνειες με κόκκινο περίγραμμα.

M4 CS

Οι εντυπωσιακοί προβολείς προσθέτουν άλλη μια άνθηση στο μπροστινό μέρος της νέας BMW M4 CS. Τα γλυπτά φωτεινά εικονίδια τους φωτίζουν κίτρινο αντί για λευκό – τόσο κατά τη διάρκεια του Welcome Light Animation όσο και ενώ η μεσαία σκάλα ή η μεγάλη σκάλα είναι ενεργοποιημένη. Τα πίσω φώτα της BMW M4 CS κάνουν μια οπτικά ισχυρή δήλωση με την εντυπωσιακή εμφάνισή τους τις βραδινές ώρες. Εκτός από τη δημιουργία ισχυρής ακτινοβολίας, η τεχνολογία Laserlight χαρακτηρίζεται επίσης από περίπλοκες δέσμες οπτικών ινών στο εσωτερικό των μονάδων φωτός, οι οποίες έχουν μια «ελεύθερη» εμφάνιση και φωτίζονται από μια δίοδο λέιζερ. Το αποτέλεσμα είναι ένα εμφανές 3D εφέ. Αυτή η τεχνολογία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ειδική έκδοση υψηλών επιδόσεων BMW M4 CSL που παρήχθη σε περιορισμένη σειρά 1.000 μονάδων και τώρα φέρνει επίσης μια αποκλειστική αισθητική στην BMW M4 CS.

M4 CS

Τα εκτεταμένα μέτρα σχεδιασμού ελαφρού βάρους διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των επιδόσεων και του αποκλειστικού χαρακτήρα της νέας BMW M4 CS. Η χρήση εξαρτημάτων κατασκευασμένων από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) έχει καίρια σημασία εδώ. Η οροφή από ανθρακονήματα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς το χαμηλό της βάρος φέρνει το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου πιο κοντά στο δρόμο και επομένως ενισχύει την ευελιξία και τη δυναμική στις στροφές. Το καπό, ο μπροστινός διαχωριστής, οι μπροστινές εισαγωγές αέρα, τα καπάκια των εξωτερικών καθρεπτών, ο πίσω διαχύτης και η πίσω αεροτομή τύπου Gurney είναι επίσης κατασκευασμένα από αυτό το ελαφρύ, υψηλής τεχνολογίας υλικό.

M4 CS

Αγωνιστική αίσθηση στο πιλοτήριο: M Carbon bucket καθίσματα με αποκλειστικές σχεδιαστικές ενδείξεις

Το πιλοτήριο της BMW M4 CS εστιάζει στην παροχή μιας συναρπαστικής οδηγικής εμπειρίας, ενώ παράλληλα συνδυάζει επιτυχώς την ξεχωριστή αγωνιστική αύρα του με χαρακτηριστικά άνεσης για καθημερινή οδήγηση – χάρη στα υλικά υψηλής ποιότητας και τα αποκλειστικά σχεδιαστικά στοιχεία. Το στάνταρ τιμόνι M Alcantara σε σχεδίαση τριών ακτίνων με στεφάνη με επίπεδο πάτο προσφέρει έναν τέλειο συνδυασμό ασφαλούς λαβής για δυναμικούς οδηγικούς ελιγμούς και εντυπωσιακή άνεση σε μεγαλύτερες διαδρομές. Ο κόκκινος κεντρικός δείκτης και τα χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων CFRP προσθέτουν μια αυθεντική αγωνιστική γεύση στο πιλοτήριο.

M4 CS

Τα μπάκετ καθίσματα M Carbon της BMW M4 CS είναι επενδεδυμένα με δέρμα Merino και διατίθενται σε αποκλειστική σχεδίαση με συνδυασμό χρωμάτων Μαύρο/Κόκκινο και χαρακτηριστικές ραφές αντίθεσης. Αυτό το δίχρωμο φινίρισμα μεταφέρεται στο πίσω διαμέρισμα του σπορ αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων. Τόσο τα πάνελ των θυρών στο μπροστινό όσο και στο πίσω πλευρικό πλαίσιο είναι διακοσμημένα εξ ολοκλήρου σε μαύρο δέρμα. Κόκκινα γράμματα «CS» στην κεντρική κονσόλα, ζώνες ασφαλείας M με ραφές αντίθεσης στα χρώματα της BMW M GmbH, επένδυση κεφαλής σε χρώμα ανθρακί, εσωτερικές διακοσμητικές λωρίδες σε φινίρισμα από ανθρακονήματα και πλάκες μαρσπιέ πόρτας με την επιγραφή «M4 CS», κάνουν την ατμόσφαιρα μοναδική μέσα στο αυτοκίνητο.

M4 CS

Οθόνη BMW με ενδείξεις ειδικά για M, νέο BMW iDrive

Η τελευταία έκδοση του συστήματος οθόνης και ελέγχου/λειτουργίας BMW iDrive που βασίζεται στο Λειτουργικό Σύστημα BMW 8.5 παρέχει διαισθητικό έλεγχο πολυάριθμων λειτουργιών του οχήματος και ψηφιακών υπηρεσιών. Η οθόνη BMW διαθέτει ενδείξεις ειδικά για το M και είναι στραμμένη προς τον οδηγό, βοηθώντας τον να εστιάσει στο δρόμο μπροστά. Η πλήρως ψηφιακή ομαδοποίηση της οθόνης σχηματίζεται από μια οθόνη πληροφοριών 12,3 ιντσών πίσω από το τιμόνι και μια οθόνη ελέγχου 14,9 ιντσών. Τα γνωστά M Shift Lights εμφανίζονται στο επάνω μέρος της οθόνης πληροφοριών, ενώ το σύστημα ευστάθειας οδήγησης, οι λειτουργίες M xDrive και ελέγχου πρόσφυσης υποδεικνύονται στην κάτω περιοχή. Στην αρχική οθόνη της οθόνης ελέγχου μπορούν να προστεθούν ειδικά γραφικά στοιχεία που περιέχουν πληροφορίες για την τρέχουσα ρύθμιση του οχήματος, καθώς και για την πίεση και τη θερμοκρασία των ελαστικών.

M4 CS

Το αναβαθμισμένο BMW iDrive περιλαμβάνει επίσης το BMW Intelligent Personal Assistant και έχει σχεδιαστεί με ιδιαίτερη έμφαση στον έλεγχο αφής και φωνής. Εκτός από τα ειδικά γραφικά M, το σύστημα διαθέτει επίσης έναν νέο τρόπο λειτουργίας του αυτόματου ελέγχου κλιματισμού: οι ρυθμίσεις θερμοκρασίας και αερισμού καθώς και η θέρμανση των καθισμάτων μπορούν να ελεγχθούν είτε με το άγγιγμα, χρησιμοποιώντας μια ειδική επιλογή μενού στην κάτω περιοχή του οθόνη ελέγχου ή με φωνητική εντολή.

Κουμπί ρύθμισης για προσαρμογή της διαμόρφωσης του οχήματος, M Drive Professional με M Drift Analyzer και M Laptimer

Το κουμπί Setup για το M στην κεντρική κονσόλα επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στις επιλογές ρυθμίσεων για τον κινητήρα, το σύστημα διεύθυνσης, το σύστημα πέδησης και το M xDrive. Μπορούν να αποθηκευτούν μόνιμα δύο εξατομικευμένες παραλλαγές ρύθμισης, μαζί με τις προτιμώμενες ρυθμίσεις για τη σημείωση του κινητήρα, το σύστημα DSC, τη λειτουργία Automatic Start/Stop και τα χαρακτηριστικά αλλαγής ταχυτήτων του κιβωτίου ταχυτήτων M Steptronic οκτώ ταχυτήτων, και στη συνέχεια να ανακτηθούν χρησιμοποιώντας ένα από τα δύο κουμπιά M στο τιμόνι.

Στο βασικό εξοπλισμό της νέας BMW M4 CS τοποθετείται επίσης το σύστημα M Drive Professional. Αυτό περιλαμβάνει λειτουργίες βελτιστοποιημένες για την πίστα, όπως το M Drift Analyser, ο οποίος αξιολογεί και καταγράφει σκόπιμα εκτελεσμένες πλαγιολισθήσεις στις στροφές, και το M Laptimer, το οποίο παρέχει λεπτομερή δεδομένα στους γύρους της πίστας και επιτρέπει σε οδηγούς με σπορ διάθεση να μοιραστούν τα κατορθώματά τους με την κοινότητα. Έρχεται επιπλέον με M Traction Control, του οποίου τα δέκα στάδια παίζουν επίσης τον ρόλο τους βοηθώντας τους οδηγούς να απολαμβάνουν την ευχαρίστηση της οδήγησης του αυτοκινήτου με ενθουσιασμό στην πίστα.

M4 CS

Το κουμπί M Mode στην κεντρική κονσόλα είναι ένα άλλο εργαλείο στο πακέτο M Drive Professional και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσαρμογή τόσο των αποκρίσεων του συστήματος υποβοήθησης οδηγού όσο και του περιεχομένου που εμφανίζεται στην οθόνη πληροφοριών και στο Head-Up Display. Εκτός από τις ρυθμίσεις ROAD και SPORT, η BMW M4 CS προσφέρει επίσης λειτουργία TRACK σχεδιασμένη αποκλειστικά για χρήση σε πίστες αγώνων.

M4 CS

Κορυφαίες επιλογές για πρόσθετη ευχαρίστηση και άνεση στην καθημερινή οδήγηση

Οι προδιαγραφές του στάνταρ BMW Live Cockpit Professional περιλαμβάνουν το BMW Head-Up Display με γραφικά ειδικά για M, το σύστημα πλοήγησης BMW Maps που βασίζεται σε cloud, ενσωμάτωση smartphone, τηλεφωνία με ασύρματη φόρτιση και διεπαφή WiFi. Το BMW Drive Recorder διατίθεται προαιρετικά.

M4 CS

Η νέα BMW M4 CS προσφέρει επιπλέον στους πελάτες μια επιλεγμένη επιλογή από χαρακτηριστικά άνεσης και συστήματα υποβοήθησης οδηγού, με σταθερή εστίαση στην απόλαυση της ανόθευτης οδηγικής απόλαυσης. Comfort Access, σύστημα συναγερμού, αυτόματος έλεγχος κλιματισμού δύο ζωνών, σύστημα ήχου Surround Harman Kardon, Parking Distance Control, Parking Assistant, Front Collision Warning, Lane Departure Warning και Speed Limit Info περιλαμβάνονται στάνταρ, ενώ το αυτόματο Η λειτουργία του πορτμπαγκάζ και το σύστημα Driving Assistant μπορούν να προστεθούν ως επιλογές.

Photo credits: BMW Group

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!