F1 - Ίμολα: Αυτό είναι το τελικό grid του Grand Prix

F1 - Ίμολα: Αυτό είναι το τελικό grid του Grand Prix
Δείτε πώς θα παραταχθούν οι μονομάχοι της Formula 1 στο πεδίο μάχης της Ίμολα για το έβδομο Grand Prix της φετινής αγωνιστικής σεζόν.

Λίγες στιγμές απέμειναν για την εκκίνηση του Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια. Ο έβδομος αγώνας της φετινής χρονιάς της Formula 1 αναμένεται με αγωνία και οι κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου μας έδωσαν μια ιδέα του τι να περιμένουμε σήμερα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά στην Ίμολα με τις διαφορές μεταξύ των κορυφαίων ομάδων να είναι πιο μικρές από ποτέ.

Από θέση ισχύος θα εκκινήσει για μία ακόμη φορά ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός πήρε την όγδοη συνεχόμενη pole position και ισοφάρισε το ρεκόρ του Άιρτον Σένα. Δίπλα του θα έχει τον Λάντο Νόρις της McLaren, o οποίος ποντάρει στο ρυθμό αγώνα της MCL38 για να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του.

Η δεύτερη σειρά της εκκίνησης είναι «βαμμένη» κόκκινη. Οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ ήταν απογοητευμένοι από τις κατατακτήριες δοκιμές και θέλουν στον αγώνα να παλέψουν για τη νίκη. Ο Όσκαρ Πιάστρι θα εκκινήσει 5ος έπειτα από ποινή που δέχθηκε μετά τις κατατακτήριες δοκιμές και δίπλα του θα έχει τον Τζορτζ Ράσελ της Mercedes-AMG.

 

Στην τέταρτη σειρά της εκκίνησης συναντάμε τους Γιούκι Τσουνόντα με RB και Λιούις Χάμιλτον, ενώ την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν οι Ντάνιελ Ρικάρντο με τη δεύτερη RB και Νίκο Χούλκενμπεργκ με Haas.

Στις κατατακτήριες δοκιμές έκανε κάκιστη εμφάνιση η Aston Martin. O Λανς Στρολ ήταν μόλις 13ος ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο αποκλείστηκε από το Q1. O Ισπανός θα εκκινήσει σήμερα από το pit-lane.

Grid

Το Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 15:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με τους Κώστα Παστρίμα και Στάθη Κοκκορόγιαννη να αναλύουν όσα έγιναν στο GP Μαϊάμι και όχι μόνο.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari Press Office

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!