F1 - Επισκευή ή scrap; Πόσο κοστίζει η ζημιά στο μονοθέσιο του Πέρεζ

F1 - Επισκευή ή scrap; Πόσο κοστίζει η ζημιά στο μονοθέσιο του Πέρεζ
Μία περιουσία θα κληθεί να πληρώσει η Red Bull Racing για να αποκαταστήσει τις ζημιές στο μονοθέσιο που διαλύθηκε στο ατύχημα του πρώτο γύρου στο Μονακό.

Στο Μονακό όλα είναι ακριβά, ακόμη και τα ατυχήματα που συμβαίνουν στο Πριγκιπάτο. Καλύτερο παράδειγμα δεν είναι άλλο από την καραμπόλα στον εναρκτήριο γύρο του Grand Prix Μονακό, του όγδοου φετινού αγώνα της Formula 1.

Οι Σέρχιο Πέρεζ και Κέβιν Μάγκνουσεν είχαν επαφή με αποτέλεσμα το μονοθέσιο του Μεξικανού να βγει εκτός ελέγχου και να καταλήξει με φόρα στις προστατευτικές μπαριέρες. Σαν να μην έφτανε αυτό, χτύπησε άθελά του και τον διερχόμενο Νίκο Χούλκενμπεργκ, βγάζοντάς τον επίσης εκτός μάχης.

Το μονοθέσιο του Πέρεζ διαλύθηκε από τις συγκρούσεις που είχε με τις μπαριέρες και με τα μονοθέσια της Haas. Ο οδηγός της Red Bull Racing βγήκε αλώβητος από το κατεστραμμένο μονοθέσιό του, δείχνοντας για μία ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο ασφάλειας που προσφέρουν.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, ρωτήθηκε σχετικά με το μέγεθος της ζημιάς στο μονοθέσιο του Πέρεζ, με τον Βρετανό να απαντά: «Το ατύχημα θα μας κοστίσει δύο με τρία εκατομμύρια ευρώ. Με το budget cap αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα. Ήταν ακόμη μία σύγκρουση στην οποία ενεπλάκη ο Μάγκνουσεν. Ευτυχώς είχε καλή κατάληξη. Ήμουν έκπληκτος με το πόσο γρήγορα οι αγωνοδίκες διαχειρίστηκαν την κατάσταση. Ήταν επικίνδυνο».

Δεν αποκλείεται το ατύχημα του Πέρεζ να επηρεάσει σημαντικά τα πλάνα της Red Bull Racing μεσοπρόθεσμα. Το budget cap το 2024 είναι 135 εκατομμύρια και οι κοστοβόρες ζημιές μπορούν να αποτρέψουν μια ομάδα από το να περάσει αναβαθμίσεις στην παραγωγή.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!