F1: Ετοιμάζεται επιστροφή-βόμβα του Μπριατόρε

F1: Ετοιμάζεται επιστροφή-βόμβα του Μπριατόρε
Ο Φλάβιο Μπριατόρε ετοιμάζεται για μια εντυπωσιακή επιστροφή στη Formula 1 με την ομάδα της Alpine και με στόχο την πρόσληψη του Άντριαν Νιούι.

Ο Φλάβιο Μπριατόρε, μια από τις πιο αμφιλεγόμενες -όσο και επιτυχημένες- φιγούρες στη Formula 1, φέρεται να είναι έτοιμος να επιστρέψει στο άθλημα με την ομάδα της Alpine. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Corriere della Sera, ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, Λούκα ντε Μέο, έχει προσεγγίσει τον Μπριατόρε για να βοηθήσει στην ανασυγκρότηση της ομάδας ως ειδικός σύμβουλος, χωρίς να απαιτείται η συνεχής του παρουσία στους αγώνες.

Ο Μπριατόρε, ο οποίος δεν έχει εμπλακεί επίσημα με ομάδα της Formula 1 από το 2009, έχει στόχο να προσλάβει τον διάσημο τεχνικό Άντριαν Νιούι, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την τεχνική ομάδα της Alpine. Η καριέρα του Μπριατόρε στη Formula 1 είναι γεμάτη επιτυχίες, καθώς οδήγησε την Benetton σε τίτλους με τον Μίκαελ Σουμάχερ τη δεκαετία του 1990 και τη Renault σε διαδοχικές επιτυχίες με τον Φερνάντο Αλόνσο το 2005 και το 2006. To 2009 είχε αποβληθεί διά βίου από τη Formula 1, λόγω του σκανδάλου «Crashgate», αλλά εδώ και περίπου μια δεκαετία αυτή η τιμωρία έχει ανακληθεί και είναι ελεύθερος να δουλέψει ξανά σε ομάδα της F1.

Η Alpine έχει αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στην αρχή της σεζόν 2024, έχοντας συγκεντρώσει μόλις δύο βαθμούς στους πρώτους οκτώ αγώνες, και βρίσκεται μόλις στην ένατη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Η προσθήκη του Μπριατόρε και η πιθανή (;) προσέλκυση του Νιούι ενδέχεται να αποτελέσουν σημαντική ενίσχυση για την ομάδα.

Ο Μπριατόρε, που εξακολουθεί να διαχειρίζεται την καριέρα του Αλόνσο, έχει διατηρήσει στενές επαφές με τον κόσμο της Formula 1 και συχνά παρακολουθεί αγώνες - βρέθηκε μάλιστα οικογενειακώς πριν από λίγες ημέρες στο Μονακό.. Η επιστροφή του στη Formula 1 μπορεί να φέρει νέες προοπτικές και δυναμική στην Alpine, βοηθώντας την ομάδα να επιστρέψει στην ανταγωνιστική της πορεία. Η επιστροφή του Μπριατόρε μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως μια προσπάθεια να ευθυγραμμιστεί η ομάδα F1 με τις στρατηγικές της Renault και να ενισχύσει την παρουσία της στο σπορ, ειδικά ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων και των τεχνικών κανονισμών που θα τεθούν σε ισχύ τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!