MotoGP: Στην πόρτα της εργοστασιακής Ducati ο Μαρτίν, στον αέρα ο Μάρκεθ

MotoGP: Στην πόρτα της εργοστασιακής Ducati ο Μαρτίν, στον αέρα ο Μάρκεθ
Ο ιταλικός Τύπος γράφει ότι η Ducati έχει πάρει την απόφασή της για τον Μαρτίν αλλά ο Μάρκεθ έκλεισε την πόρτα στην Pramac.

Η Ducati φαίνεται να έχει επιλέξει τον Χόρχε Μαρτίν για την εργοστασιακή της ομάδα στο MotoGP για το 2025, όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από μήνες έντονης προσπάθειας και από τις δύο πλευρές, με τον Μαρτίν να προσπαθεί να αποδείξει την αξία του στην ομάδα. Ο Ισπανός αναβάτης, που είχε στο παρελθόν δει τον Ενέα Μπαστιανίνι να του «κλέβει» τη θέση, φαίνεται να έχει πλέον καταφέρει να πείσει τη Ducati για τις δυνατότητές του.

Ο Μαρτίν είχε δηλώσει ότι ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει τη Ducati εάν δεν του δινόταν η εργοστασιακή μοτοσικλέτα. Οι επιδόσεις του αυτή τη σεζόν - δύο νίκες, τρεις δεύτερες θέσεις και μόνο μία πτώση - τον έχουν καθιερώσει ως πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, κάτι που ήταν καταλυτικό για την απόφαση της ομάδας να τον κάνει από του χρόνου παρτενέρ του Πέκο Μπανάια στην Ducati Lenovo.

Από την άλλη πλευρά, ο Μαρκ Μάρκεθ, που επίσης είχε κάνει έντονες προσπάθειες να ενταχθεί στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati, βρίσκεται τώρα σε αβεβαιότητα. Η Pramac Racing φαίνεται να είναι η καλύτερη επιλογή για τον Μάρκεθ, η οποία μπορεί να του προσφέρει την ίδια εργοστασιακή μοτοσικλέτα. Ο ίδιος ο Ισπανός πολυπρωταθλητής όμως απέρριψε δημοσίως αυτό το ενδεχόμενο.

«Δεν έχω τέτοια πληροφόρηση από την Ducati», είπε όταν ερωτήθηκε από το motogp.com για τα δημοσιεύματα. «Πάντα δίνω το μάξιμουμ στην πίστα για να μπορώ να έχω επιλογές. Η Pramac είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχουν πολλές δυνατότητες, αλλά δεν είναι η κατάλληλη για εμένα».

Η κατάσταση περιπλέκεται από το ενδεχόμενο η Pramac να φύγει από το «στρατόπεδο» της Ducati, μετά από 20 χρόνια συνεργασίας, και να περάσει σε εκείνο της Yamaha. Αυτές οι εξελίξεις αφήνουν τον Μάρκεθ να αναζητά την καλύτερη δυνατή επιλογή για το μέλλον του, καθώς η Ducati προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες μέσα στην ομάδα και να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει ανταγωνιστική στο κορυφαίο επίπεδο του MotoGP.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!