MotoGP, Ιταλία: Ο Μπανάια πήρε ποινή στο grid του Μουτζέλο (vid)

MotoGP, Ιταλία: Ο Μπανάια πήρε ποινή στο grid του Μουτζέλο (vid)
Ο Ιταλός πρωταθλητής τιμωρήθηκε με τρεις θέσεις στην εκκίνηση του GP Ιταλίας για το συμβάν με τον Άλεξ Μάρκεθ.

Ο Πέκο Μπανάια, ο παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP με την Ducati, τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων στο grid για το Grand Prix Ιταλίας στο Μουτζέλο, καθώς εμπόδισε τον Άλεξ Μάρκεθ κατά τη διάρκεια της χρονομετρημένης περιόδου της Παρασκευής, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αγωνοδικών.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων λεπτών της περιόδου, ο Μπανάια φάνηκε να κινείται αργά πάνω στην αγωνιστική γραμμή, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει τον Άλεξ Μάρκεθ, ο οποίος προσπαθούσε να βελτιώσει το χρόνο του. Ο Μάρκεθ αντέδρασε έντονα, κάνοντας χειρονομίες προς τον Μπανάια, και το περιστατικό τέθηκε άμεσα υπό διερεύνηση από τους αγωνοδίκες.

Ο Μπανάια συνέχισε να οδηγεί γρήγορα και ολοκλήρωσε την περίοδο στην πρώτη θέση, ενώ ο Μάρκεθ κατέλαβε την όγδοη θέση, εξασφαλίζοντας και οι δύο την απευθείας πρόκρισή τους στο Q2 του Σαββάτου. Ωστόσο, το βράδυ της Παρασκευής, οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν την απόφασή τους, επιβάλλοντας στον Μπανάια ποινή τριών θέσεων στο grid για το Grand Prix της Κυριακής λόγω της «αργής οδήγησης στη γραμμή και της διαταραχής άλλου αναβάτη στο Στροφή 12».

Η έφεση που υποβλήθηκε κατά της ποινής από την ομάδα του Μπανάια απορρίφθηκε από τους αγωνοδίκες.

Η αντίδραση των αναβατών

Ο Άλεξ Μάρκεθ, πριν από την ανακοίνωση της ποινής, δήλωσε: «Ήταν αργός στη μέση της γραμμής και εγώ βελτίωνα το χρόνο μου. Για μένα, είναι πολύ ξεκάθαρο. Δεν κοίταξε ποτέ να δει ποιος ερχόταν. Ήμουν σε γρήγορο γύρο και αυτός ήταν εντελώς στη μέση της γραμμής. Ποινή ή όχι, θα δούμε. Αλλά μετά το περιστατικό, μπήκε στο box. Και όταν μπαίνεις στο box, πρέπει να προσέχεις τους αναβάτες που έρχονται γρήγορα πίσω σου».

Από την άλλη πλευρά, ο Μπανάια θεώρησε την πιθανή ποινή «γελοία» και δήλωσε ότι ο Μάρκεθ ήταν «μεγάλος showman» για την αντίδρασή του στην πίστα. «Δεν ήταν τίποτα… Φρέναρα έξω από τη γραμμή. Είναι μεγάλος showman, αυτό είναι σίγουρο. Είναι άχρηστο να κάνεις τέτοιες χειρονομίες. Αλλά κάνει καλό show. Σε περίπτωση που λάβω ποινή γι' αυτό… θα ήταν γελοίο. Περιμένω, αλλά δεν νομίζω ότι θα λάβω ποινή».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!