WRC, Σαρδηνία: Ο Τάνακ «έκλεψε» τη νίκη από τον Οζιέ για μόλις δύο δέκατα (vid)

WRC, Σαρδηνία: Ο Τάνακ «έκλεψε» τη νίκη από τον Οζιέ για μόλις δύο δέκατα (vid)
Ολική ανατροπή στη Σαρδηνία όπου ο Οτ Τάνακ κέρδισε οριακά τον αγώνα, αφού ο Σεμπαστιάν Οζιέ είχε κλατάρισμα στην τελευταία ΕΔ!

Ο Οτ Τάνακ της Hyundai Motorsport κατάφερε να «κλέψει» την νίκη από τα χέρια του Σεμπαστιάν Οζιέ για μόλις δύο δέκατα του δευτερολέπτου, να ανέβει στην κορυφή της γενικής κατάταξης και να πανηγυρίσει τη νίκη στο Ράλλυ Σαρδηνίας, τον 6ο γύρο του φετινού πρωταθλήματος του WRC. Ο Εσθονός πέτυχε την πρώτη του νίκη για φέτος και ανέβηκε στο βάθρο για δεύτερη συνεχόμενη φορά, αφού στον προηγούμενο γύρο στην Πορτογαλία είχε έρθει δεύτερος.

 

Ο οδηγός της Hyundai σταμάτησε τα χρονόμετρα στις 3:06:05,6. Η διαφορά που είχε με τον Οζιέ ήταν μόλις στο 0,2 δευτερόλεπτο, κάτι που κάνει την νίκη του ακόμα πιο εντυπωσιακή. Μετά το τέλος της Power Stage, της τελευταίας ΕΔ του αγώνα, ο Τάνακ δήλωσε:

«Δύσκολο τριήμερο. Η τελευταία ΕΔ ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς είχε κάποιους τεράστιους βράχους. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, δώσαμε το 100%»

Στην δεύτερη θέση ήρθε ο Οζιέ της Toyota Gazoo Racing, ο οποίος ήταν άτυχος στην τελευταία ΕΔ της ημέρας. Λίγο πριν τον τερματισμό ο Γάλλος οδηγός είχε κλατάρισμα και δεν μπόρεσε να διατηρήσει την διαφορά του με τον Οτ Τάνακ. Αν κέρδιζε σήμερα θα ήταν η τρίτη του συνεχόμενη νίκη και θα έσπαγε ρεκόρ νικών στην Ιταλία.

«Είχα κλατάρισμα. Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά σε αυτήν την περίπτωση. Έτσι είναι η ζωή, τι να κάνουμε. Αξίζαμε σήμερα την νίκη ,αλλά χαίρομαι για τον Τάνακ γιατί και αυτός έκανε καλό αγώνα», ανέφερε ο οκτάκις πρωταθλητής μετά την τελευταία ΕΔ της ημέρας.

Ο Ντάνι Σόρντο της Hyundai σταμάτησε τερμάτισε στις 3:08:31,4 και πέτυχε το πρώτο του βάθρο στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Το Ράλλυ Σαρδηνίας ήταν η δεύτερη διοργάνωση στην οποία πήρε μέρος φέτος ο Ισπανός οδηγός.

Ο Τιερί Νεβίλ της Hyundai, παρά την εγκατάλειψη του στην 8η ΕΔ το Σάββατο, σήμερα επανήλθε και κέρδισε της 3 από τις 4 ΕΔ και κατάφερε έτσι να εξασφαλίσει 7 βαθμούς.

«Δεν είμαι καθόλου περήφανος για αυτό που συνέβη χθες. Έχασα την συγκέντρωση μου για λίγο και δυστυχώς έγινε αυτό που έγινε. Δεν ήταν μεγάλο λάθος, αλλά ήταν αρκετά μεγάλο για να μην μας επιτρέψει να συνεχίσουμε τον αγώνα. Θέλω να πω ένα μεγάλο συγγνώμη στην ομάδα. Τα πήγαμε καλά την Παρασκευή και σήμερα αλλά χθες ήταν άσχημη μέρα», δήλωσε ο Βέλγος οδηγός της Hyundai.

Στην βαθμολογία των οδηγών προηγείται ο Νεβίλ με 122 βαθμούς, με τον Τάνακ και τον Έβανς να ακολουθούν με 104 βαθμούς ο καθένας.

Στους κατασκευαστές στην πρώτη θέση παραμένει η Hyundai με 269 βαθμούς, με την Toyota να ακολουθεί με 256 βαθμούς και την M-Sport Ford με 131.

Επόμενος αγώνας του WRC το Ράλλυ Πολωνίας (27-30 Ιουνίου).

Αποτελέσματα

Ραλλυ Σαρδηνίας

Photo credits: @OttTanak/ X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!