F1 - Ο Πέρεζ έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με τη Red Bull

F1 - Ο Πέρεζ έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο με τη Red Bull
Ο Μεξικανός οδηγός θα συνεχίσει στη Formula 1 με τους «ταύρους» υπογράφοντας νέο, διετές, συμβόλαιο συνεργασίας ως teammate του Μαξ Φερστάπεν.

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση του Grand Prix Καναδά η Red Bull Racing ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Σέρχιο Πέρεζ. για ακόμα δύο χρόνια, δηλαδή έως και το 2026. Ο Μεξικανός οδηγός έβαλε την υπογραφή του σε νέο διετές συμβόλαιο με την ομάδα του Μίλτον Κινς και θα πλαισιώσει για άλλες δύο σεζόν τον Μαξ Φερστάπεν.

Με τα χρώματα της Red Bull Racing o Πέρεζ έχει κατακτήσει 5 νίκες από το 2021 ενώ έχει σημειώσει και τρεις pole position. To 2023 τερμάτισε 2ος στο πρωτάθλημα οδηγών, δίνοντας στην αυστριακή ομάδα το πρώτο της 1-2 σε βαθμολογία οδηγών στην ιστορία της στο σπορ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής της Ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, δήλωσε: «Τώρα είναι μια σημαντική στιγμή να επιβεβαιώσουμε το οδηγικό μας δίδυμο για το 2025 και είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Checo (σ.σ. είναι το παρατσούκλι του Σέρχιο Πέρεζ). Η συνέχεια και η σταθερότητα είναι σημαντικές για την ομάδα και τόσο ο Checo όσο και ο Μαξ (Φερστάπεν) έχουν μια επιτυχημένη και στιβαρή συνεργασία, εξασφαλίζοντας τον πρώτο μας τερματισμό 1-2 για την ομάδα στο πρωτάθλημα πέρυσι. Ο Checo είχε ένα δυνατό ξεκίνημα για το 2024 με δεύτερες θέσεις στο Μπαχρέιν, τη Σαουδική Αραβία και την Ιαπωνία και στη συνέχεια το βάθρο του στην Κίνα. Οι τελευταίοι αγώνες ήταν δύσκολοι, έχουν μειωθεί οι διαφορές, αλλά είμαστε σίγουροι για τον Checo και ανυπομονούμε να επιστρέψει στην αποδεδειγμένη φόρμα και απόδοση, που τόσο συχνά βλέπουμε. Πέρυσι ήταν μια πρωτοφανής σεζόν και θα χρειαστεί να δουλέψουμε σκληρά για να διατηρήσουμε τους τίτλους μας, αλλά είμαστε σίγουροι στη σύνθεση μας και με την ομάδα συνολικά, κάτι που είναι επιτακτική ανάγκη σε αυτό που διαμορφώνεται για να είναι ένα σκληρό πρωτάθλημα φέτος».

Ο Σέρχιο Πέρεζ είπε: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος που αφιερώνω το μέλλον μου σε αυτή τη μεγάλη ομάδα, είναι μια πρόκληση όπως καμία άλλη να τρέχεις για την Oracle Red Bull Racing, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Είμαι χαρούμενος που μένω εδώ για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας μαζί και να συνεισφέρουμε στη μεγάλη ιστορία αυτής της ομάδας για άλλα δύο χρόνια. Το να είμαι μέλος της είναι μια τεράστια πρόκληση και μου αρέσει. Έχουμε μια μεγάλη πρόκληση φέτος και έχω πλήρη εμπιστοσύνη σε όλη την ομάδα ότι το μέλλον είναι λαμπρό εδώ και είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι μέρος του. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για όλη την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν, είναι μεγάλη και θέλω να την ανταποδώσω με εξαιρετικά αποτελέσματα εντός και εκτός πίστας. Νομίζω ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, έχουμε πολλά περισσότερα πρωταθλήματα να κερδίσουμε μαζί».

Στο φετινό πρωτάθλημα ο Πέρεζ διανύει μια μέτρια σεζόν. Έπειτα από οκτώ αγώνες έχει συγκεντρώσει 107 βαθμούς και βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ ο πρωτοπόρος Φερστάπεν έχει 169 βαθμούς.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion, με τους Κώστα Παστρίμα και Στάθη Κοκκορόγιαννη να αναλύουν όλα όσα έγιναν στο Grand Prix Μονακό της Formula 1 και όχι μόνο.

Φωτογραφίες: Red Bull

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!