MINI Cooper: Για πάντα νέο - Εκδόσεις και τιμές

MINI Cooper: Για πάντα νέο - Εκδόσεις και τιμές
Το νέο MINI Cooper προσφέρει επιλογές βενζινοκινητήρων και ηλεκτροκίνησης, συνδυάζοντας μινιμαλιστικό σχεδιασμό με σύγχρονες ψηφιακές καινοτομίες.

Το νέο MINI Cooper κάνει την εμφάνισή του στην αγορά, προσφέροντας αρμονική συνύπαρξη κλασικών γραμμών και σύγχρονων τεχνολογιών. Διαθέσιμο τόσο σε βενζινοκίνητες όσο και σε ηλεκτρικές εκδόσεις, το ανανεωμένο μοντέλο συνεχίζει την παράδοση της μάρκας, ενώ ταυτόχρονα εισάγει καινοτομίες που ικανοποιούν τις απαιτήσεις της σύγχρονης οδήγησης. Από τον χαρακτηριστικό μινιμαλιστικό σχεδιασμό έως τις προηγμένες ψηφιακές λειτουργίες, το νέο MINI Cooper υπόσχεται μια μοναδική οδηγική εμπειρία, που συνδυάζει την αυθεντική αίσθηση οδήγησης με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

MINI Cooper
Φωτογραφίες: Γ. Καραγιωργάκης/ΜΙΝΙ

Με βενζίνη αλλά και με ρεύμα

Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις περιλαμβάνουν το MINI Cooper C και το MINI Cooper S. Το MINI Cooper C διαθέτει τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα με ισχύ 115 kW/156 hp και ροπή 230 Nm, επιτυγχάνοντας επιτάχυνση από τα 0 στα 100 km/h σε 7,7 δευτερόλεπτα. Η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται από 5,9 έως 6,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. Το MINI Cooper S είναι εξοπλισμένο με τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα, αποδίδοντας ισχύ 150 kW/204 hp και ροπή 300 Nm, προσφέροντας επιτάχυνση από τα 0 στα 100 km/h σε 6,6 δευτερόλεπτα. Η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται από 6,1 έως 6,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, πάντα σύμφωνα με το πρότυπο WLTP.

MINI Cooper
Φωτογραφίες: Γ. Καραγιωργάκης/ΜΙΝΙ

Το νέο MINI Cooper προσφέρει και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, παρέχοντας μια βιώσιμη επιλογή για όσους επιθυμούν μηδενικές εκπομπές. Το MINI Cooper Electric εφοδιάζεται με μταραία χωρητικότητας 36,6 kWh, διαθέτει ισχύ 135 kW/184 hp και ροπή 270 Nm, επιτυγχάνοντας επιτάχυνση από τα 0 στα 100 km/h σε 7,3 δευτερόλεπτα και αυτονομία έως 305 χιλιόμετρα κατά το πρότυπο WLTP. Το MINI Cooper SE, με ισχύ 160 kW/218 hp και ροπή 310 Nm, προσφέρει επιτάχυνση από τα 0 στα 100 km/h σε 6,2 δευτερόλεπτα και αυτονομία έως 402 χιλιόμετρα κατά το πρότυπο WLTP. Το μοντέλο αυτό διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία, 49,2 kWh.

MINI Cooper
Φωτογραφίες: Γ. Καραγιωργάκης/ΜΙΝΙ

Κλασικό αλλά και σύγχρονο

Το νέο MINI Cooper διατηρεί την κλασική του εμφάνιση με σύγχρονες πινελιές. Οι μινιμαλιστικές γραμμές και οι καθαρές επιφάνειες του αμαξώματος συνδυάζονται με την αυθεντική σχεδίαση και την compact σιλουέτα, αναδεικνύοντας τη βασική φιλοσοφία της μάρκας για μέγιστη οδηγική απόλαυση με ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα. Στον εξωτερικό σχεδιασμό, ξεχωρίζουν η οκταγωνική μάσκα με φιλιγκράν περιγράμματα, οι κοντοί πρόβολοι και το μικρό μήκος του καπό. Τα οριζόντια φώτα ημέρας LED και οι αισθητήρες υπερήχων και ραντάρ για υποβοήθηση οδηγού ενισχύουν την ασφάλεια και την αισθητική του οχήματος.

MINI Cooper
Φωτογραφίες: Γ. Καραγιωργάκης/ΜΙΝΙ

Στο εσωτερικό, το νέο MINI Cooper διαθέτει στρογγυλή οθόνη OLED 240 mm με υψηλή ανάλυση, μινιμαλιστικό σχεδιασμό και νέα υλικά. Τεχνολογικές καινοτομίες όπως το MINI Operating System 9 και η πανοραμική γυάλινη οροφή προσφέρουν μια σύγχρονη και ευχάριστη εμπειρία για τον οδηγό και τους επιβάτες. Το σύστημα ανάρτησης και απόσβεσης κραδασμών, σε συνδυασμό με το υψηλής ακρίβειας σύστημα διεύθυνσης και τα ισχυρά φρένα, εξασφαλίζουν ευελιξία και ανώτερα επίπεδα οδηγικής απόλαυσης, ασφάλειας και άνεσης.

MINI Cooper

Επίπεδα εξοπλισμού και τιμές

Τα νέα MINI Cooper C και MINI Cooper S διατίθενται σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού: Essential, Classic, Favoured και JCW. Κάθε έκδοση προσφέρει διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού και δυνατότητες εξατομίκευσης, περιλαμβάνοντας επιλογές σε χρώματα αμαξώματος και εσωτερικών επενδύσεων. Η έκδοση Essential εστιάζει στον βασικό εξοπλισμό και την πρακτικότητα, ενώ η Classic περιλαμβάνει πρόσθετα κλασικά χαρακτηριστικά του MINI. Η έκδοση Favoured εστιάζει σε προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και άνεση, και η έκδοση JCW (John Cooper Works) απευθύνεται σε όσους αναζητούν υψηλές επιδόσεις.

MINI Cooper
Φωτογραφίες: Γ. Καραγιωργάκης/ΜΙΝΙ

Οι επιλογές εξατομίκευσης περιλαμβάνουν διαφορετικά χρώματα οροφής, ζάντες αλουμινίου 16 έως 18 ιντσών, και τη μοναδική σχεδίαση Spray-Tech για τη Multitone Οροφή. Με αυτές τις νέες προσθήκες και τις τεχνολογικές καινοτομίες, το νέο MINI Cooper παραμένει στην αιχμή της αυτοκινητοβιομηχανίας, συνδυάζοντας την κλασική γοητεία με τη σύγχρονη τεχνολογία.

MINI Cooper
Φωτογραφίες: Γ. Καραγιωργάκης/ΜΙΝΙ

Η βασική έκδοση του βενζινοκίνητου MINI Cooper C ξεκινά από 25.500 ευρώ ενώ του MINI Cooper S από 30.870 ευρώ. Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper E ξεκινά από 33.450 ευρώ, που όμως πέφτουν στα 25.530 ευρώ με την επιδότηση του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά, και το MINI Electric SE ξεκινά από 37.450 (28.450 ευρώ με επιδότηση). Οι παραγγελίες στους αντιπροσώπους της MINI έχουν ανοίξει και οι παραδόσεις των πρώτων αυτοκινήτων αναμένονται μέσα στους επόμενους μήνες.

Φωτογραφίες: Γ. Καραγιωργάκης/ΜΙΝΙ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!