F1 - Βασέρ: «Με τον Χάμιλτον η Ferrari θα βελτιωθεί παντού»

F1 - Βασέρ: «Με τον Χάμιλτον η Ferrari θα βελτιωθεί παντού»
Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari μίλησε σχετικά με την απόκτηση του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 και τη βοήθεια που θα προσφέρει στους Ιταλούς.

Από την επόμενη σεζόν θα δούμε τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, να οδηγεί για τη Scuderia Ferrari. To ιστορικό «deal» ανακοινώθηκε πριν την έναρξη της φετινής σεζόν και άλλαξε όλη τη σκηνή στην αγορά οδηγών.

Ο Βρετανός θα οδηγήσει για την ιταλική ομάδα δίπλα στον Σαρλ Λεκλέρ. Έτσι θα δημιουργήσουν ένα από τα πιο ισχυρά δίδυμα στην ιστορία του σπορ και μάλιστα σε μία περίοδο που η Ferrari βρίσκεται σε ανοδική αγωνιστική πορεία.

Στο περιθώριο του Grand Prix Ισπανίας, ο επικεφαλής της Ferrari Φρεντ Βασέρ, ρωτήθηκε από το motorsport.it τι άλλο μπορεί να προσφέρει ο Χάμιλτον στην ομάδα του Μαρανέλο με δεδομένη την αγωνιστική πρόοδο.

«Είμαι πεπεισμένος πως ο Λιούις Χάμιλτον θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την απόδοσή μας σε όλους τους τομείς. Επιπλέον θα είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός με τον Σαρλ Λεκλέρ και είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Πρέπει να βλέπουμε όλη την εικόνα, δεν αρκεί μόνο αν ένας οδηγός είναι γρήγορος», είπε ο Βασέρ.

Μίλησε επίσης για έναν άλλο τομέα που λείπει από τη Ferrari αλλά όχι από τον Χάμιλτον: «Είμαι σίγουρος πως χρειαζόμαστε επίσης την εμπειρία από έναν άνθρωπο που έχει κερδίσει πρωταθλήματα. Ο Λιούις έχει κερδίσει 7 τίτλους. Θα έρθει και θα φέρει μαζί του τεράστια εμπειρία κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Πρέπει να αποκτήσουμε την αίσθηση του να είσαι πρωταθλητής».

Ακούστε το νέο podcast του gMotion, με τους Κώστα Παστρίμα και Στάθη Κοκκορόγιαννη να αναλύουν όλα όσα έγιναν στο Grand Prix Καναδά της Formula 1 και όχι μόνο.

Φωτογραφίες: fanaticsferrari/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!