F1 - Ο Φλάβιο Μπριατόρε επιστρέφει με ειδικό ρόλο στην Alpine

F1 - Ο Φλάβιο Μπριατόρε επιστρέφει με ειδικό ρόλο στην Alpine
O δαιμόνιος Ιταλός θα κάνει την επιστροφή του στη Formula 1 μετά από 15 χρόνια με την ομάδα που τον απομάκρυνε από το σπορ λόγω του σκανδάλου «Crashgate».

Λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η αγωνιστική δράση στο Grand Prix Ισπανίας η Alpine F1 έστρεψε τα βλέμματα πάνω της. Η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του Φλάβιο Μπριατόρε στο ρόλο του Εκτελεστικού Συμβούλου.

Η πρόσληψη του Ιταλού ήρθε σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο η Alpine βρίσκεται σε μία πολύ δύσκολη θέση. Η κατακόρυφη αγωνιστική πτώση έχει οδηγήσει σε μεγάλες αναταραχές εντός του εργοστασίου στο Ένστον. Η εσωτερική κρίση έχει οδηγήσει σε φήμες περί πώλησης της ομάδας, ενώ τα τελευταία 24ωρα εξετάζεται το ενδεχόμενο να μπει «λουκέτο» στο τμήμα κινητήρων ενόψει του 2026.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Alpine, o Μπριατόρε προσλήφθηκε απευθείας από τον CEO του Renault Group, Λούκα Ντε Μέο, και θα ασχοληθεί με καίριους τομείς της αγωνιστικής ομάδας. Ανάμεσά τους είναι η ανάδειξη νέων ταλαντούχων οδηγών και ανάλυση της αγοράς οδηγών. Επιπλέον θα κάνει εκτενή αξιολόγηση της τρέχουσας δομής και θα παρέχει συμβουλές για ορισμένα στρατηγικά θέματα εντός του αθλήματος.

Ο Μπριατόρε διατέλεσε για χρόνια επικεφαλής της ομάδας που γνωρίζουμε πλέον ως Alpine από την εποχή που είχε την ονομασία Benetton F1. Γνώρισε μάλιστα τεράστιες επιτυχίες με τον Μίκαελ Σουμάχερ τη διετία 1994-1995 ενώ υπό την ονομασία Renault πήρε δύο συνεχόμενους τίτλους το 2005 και το 2006 σε οδηγούς και κατασκευαστές.

Το τέλος του στη Formula 1 ήρθε απότομα το 2009 έπειτα από το σκάνδαλο «Crashgate». O Μπριατόρε κρίθηκε ένοχος για την εσκεμμένη πρόσκρουση του Νέλσον Πικέ Jr. στον τοίχο κατά τη διάρκεια του Grand Prix Σιγκαπούρης του 2008 με στόχο να ευνοηθεί ο teammate του, Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός κατάφερε να κερδίσει εκείνον τον αγώνα.

Το σκάνδαλο «Crashgate» ήταν η αφορμή να αποχωρήσει η Renault από τη Formula 1 ως αγωνιστική ομάδα και παρέμεινε ως πάροχος κινητήρων μέχρι το 2015.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion, με τους Κώστα Παστρίμα και Στάθη Κοκκορόγιαννη να αναλύουν όλα όσα έγιναν στο Grand Prix Καναδά της Formula 1 και όχι μόνο.

Φωτογραφίες: jucerasoli/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!