MotoGP: Ο Μπετζέκι στην Aprilia Racing από το 2025

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Ο Μπετζέκι στην Aprilia Racing από το 2025
Ο Μάρκο Μπετζέκι θα οδηγεί την Aprilia RS-GP για τα επόμενα χρόνια δίπλα στον Χόρχε Μαρτίν.

Ο Μάρκο Μπετζέκι υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την Aprilia Racing, το οποίο θα ισχύσει από το 2025, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν εμφανιστεί στο διεθνή Τύπο τις τελευταίες ημέρες. Αυτή η κίνηση είναι σημαντική για τον κατασκευαστή από το Νοάλε, καθώς θα έχει ξανά έναν Ιταλό αναβάτη πλήρους απασχόλησης στην κορυφαία κατηγορία, μετά το ντεμπούτο του Λορέντζο Σαβαδόρι στο MotoGP το 2020.

Η επιστροφή ενός Ιταλού αναβάτη είναι ένα σημαντικό βήμα για την ομάδα της Aprilia Racing. Η σύνθεση της ομάδας για το 2025 θα περιλαμβάνει τον Μάρκο Μπετζέκι και τον Χόρχε Μαρτίν, ένα δίδυμο που είναι έτοιμο να εδραιώσει την Aprilia στην κορυφή του MotoGP.

Μάρκο Μπετζέκι
Φωτογραφίες: Aprilia

Από το ντεμπούτο του στο MotoGP το 2022, ο Μπετζέκι έχει δείξει το ταλέντο και την αποφασιστικότητά του, ιδιότητες που του επέτρεψαν να επιτύχει 3 νίκες, 9 θέσεις στο βάθρο και 4 pole positions, κερδίζοντας τις καρδιές των Ιταλών θαυμαστών.

Ο Μάσιμο Ριβόλα, διευθύνων σύμβουλος της Aprilia Racing, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε έναν από τους καλύτερους Ιταλούς αναβάτες, που έχει αποδείξει την αξία του από το ντεμπούτο του στις χαμηλότερες κατηγορίες και ιδιαίτερα πέρυσι στο MotoGP, με εξαιρετικές επιδόσεις και νίκες. Ανυπομονούμε να αγκαλιάσουμε τον “Μπεζ” στο Νοάλε. Το δίδυμο της ιταλικής μοτοσυκλέτας και του Ιταλού αναβάτη είναι εξαιρετικά συναρπαστικό, αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το δίδυμο που θα σχηματιστεί με τον Χόρχε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη σύνθεσή μας για το 2025. Ο Μαρτίν και ο Μπετζέκι ήταν οι πρώτες μας επιλογές για την ηλικία, το ταλέντο, την αντοχή και την αποφασιστικότητά τους. Με αυτούς μπορούμε να γράψουμε ένα νέο και σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της Aprilia Racing».

Ο Μάρκο Μπετζέκι αφήνει πίσω του μια κενή θέση στην VR46, την ομάδα που έχει για ιδιοκτήτη τον Βαλεντίνο Ρόσι. Η θέση αυτή αναμένεται να καλυφθεί από τον Φράνκο Μορμπιντέλι, ιδιαίτερα αν η νυν ομάδα του, η Pramac Racing, αποφασίσει να αλλάξει «στρατόπεδο» και να τρέξει του χρόνου με μοτοσικλέτες της Yamaha.

Φωτογραφίες: Aprilia

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!