MotoGP: Ο μοναδικός αντίπαλος που φοβήθηκε ο Μαρκ Μάρκεθ

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Ο μοναδικός αντίπαλος που φοβήθηκε ο Μαρκ Μάρκεθ
Η αποκάλυψη του αναβάτη που προκάλεσε φόβο και σφράγισε την καριέρα του μεγάλου πρωταθλητή.

Ο Μαρκ Μάρκεθ, ένας από τους πιο κυρίαρχους αναβάτες στην ιστορία του MotoGP, έχει αντιμετωπίσει και νικήσει μερικούς από τους μεγαλύτερους αντιπάλους στην καριέρα του. Ωστόσο, στην κατηγορία Moto2, υπήρξε ένας μοναδικός αντίπαλος που τον έκανε να νιώσει φόβο. Ποιος ήταν αυτός και γιατί αποτέλεσε τόσο μεγάλο φόβο για τον Μάρκεθ;

Όταν ανατρέχει κανείς στην καριέρα του Μαρκ Μάρκεθ, εντυπωσιάζεται από το πλήθος των νικών και των τίτλων που έχει κατακτήσει. Ωστόσο, στην κατηγορία Moto2 το 2012, ο Μάρκεθ βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν αντίπαλο που του προκαλούσε ιδιαίτερη ανησυχία: τον Αντρέα Ιανόνε. Οι δύο αναβάτες ανταγωνίζονταν σκληρά, με τον Ιανόνε να δείχνει εξαιρετική ταχύτητα και επιθετικότητα.

Μαρκ Μάρκεθ
Φωτογραφίες: Shutterstock

Ο φόβος του Μάρκεθ δεν ήταν απλώς για την ήττα, αλλά για το απρόβλεπτο. Ο Ιανόνε μπορούσε να του πάρει τη νίκη οποιαδήποτε στιγμή, αναγκάζοντας τον Μάρκεθ να αναθεωρήσει τη στρατηγική του και να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις. Η σεζόν του 2011 ήταν γεμάτη ένταση και αγωνία. Οι δύο αναβάτες έδιναν μάχη στήθος με στήθος σε κάθε αγώνα, με τον Ιανόνε να δείχνει ότι δεν θα παραδώσει τη νίκη χωρίς μάχη. Τελικά, ο Μάρκεθ κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλητής, αλλά η πορεία του προς τον τίτλο ήταν γεμάτη δυσκολίες και προκλήσεις.

Ο Αντρέα Ιανόνε φέτος επέστρεψε στην ενεργό δράση, έπειτα από αποκλεισμό τεσσάρων ετών για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ο ταλαντούχος Ιταλός αναβάτης τρέχει στο πρωτάθλημα World Superbikes με Ducati αλλά παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο MotoGP το 2025. Δεν αποκλείεται επομένως οι δύο αντίπαλοι να ξαναβρεθούν αντίπαλοι στι πίστες έπειτα από πολύ καιρό.

Φωτογραφίες: Shutterstock

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!