F1: Ο Γκασλί παραμένει στην Alpine

Κώστας Παστρίμας
F1: Ο Γκασλί παραμένει στην Alpine
Η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε ότι υπέγραψε νέο πολυετές συμβόλαιο με τον Γάλλο οδηγό.

Η BWT Alpine F1 Team επιβεβαίωσε την πολυετή επέκταση του συμβολαίου του Πιέρ Γκασλί, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του Γάλλου οδηγού στην ομάδα τη σεζόν του 2025 και πέραν αυτής. Η απόφαση αυτή ενισχύει την εμπιστοσύνη της ομάδας στον Γκασλί, ο οποίος έχει ήδη αποδείξει την αξία του στην πίστα με σημαντικές επιδόσεις.

Ο Πιέρ Γκασλί, που βρίσκεται στη δεύτερη σεζόν του με την BWT Alpine F1 Team, έχει ήδη σημειώσει 140 εκκινήσεις στην Formula 1, προσφέροντας στην ομάδα την απαιτούμενη εμπειρία και δυναμική για την μελλοντική της ανάπτυξη. Στα 32 Grand Prix που έχει αγωνιστεί με την Alpine, ο Γκασλί έχει συγκεντρώσει 67 βαθμούς και έχει κατακτήσει δύο φορές την τρίτη θέση.

Ο Πιέρ Γκασλί δήλωσε: «Νιώθω πολύ άνετα σε αυτή τη μεγάλη ομάδα. Απολαμβάνω να είμαι μέρος τόσο του πρότζεκτ της Formula 1 όσο και του ευρύτερου οράματος της Alpine Cars. Είμαι επίσημα εδώ για πάνω από 18 μήνες και πάντα ήταν το σχέδιο να χτίσουμε ένα μακροπρόθεσμο πρότζεκτ με την ομάδα. Παρά το γεγονός ότι η σεζόν ήταν δύσκολη μέχρι στιγμής, παραμένω πιστός στο πρότζεκτ και δεν πρόκειται να πάω πουθενά. Είμαι ικανοποιημένος με τις αλλαγές που έγιναν, τη σκληρή δουλειά και την κατεύθυνση που παίρνει η ομάδα. Υπάρχει πολύ δυναμικό στο προσωπικό και στους πόρους αυτής της ομάδας. Είμαι ενθουσιασμένος για όσα έρχονται στο μέλλον και αυτή τη στιγμή επικεντρώνομαι στις καθημερινές λεπτομέρειες που βελτιώνουν τις επιδόσεις μας».

Ο επικεφαλής της BWT Alpine F1 Team, Μπρουνό Φαμέν, πρόσθεσε: «Είμαι χαρούμενος με την επέκταση του συμβολαίου του Πιέρ με την ομάδα. Είναι ένας οδηγός με τεράστια εμπειρία στη Formula 1 και συνεχίζει να δείχνει μεγάλες δυνατότητες στην πίστα. Για την Alpine ως μάρκα είναι ένας εξαιρετικός πρεσβευτής και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Ενώ αυτό είναι σημαντικό για το μέλλον μας, πρέπει να παραμείνουμε επικεντρωμένοι σε όσα έρχονται και αυτό σημαίνει να βελτιώσουμε το τρέχον πακέτο μας. Έχουμε υψηλές φιλοδοξίες για την τρέχουσα σεζόν και θα δουλέψουμε ακούραστα για να τις επιτύχουμε. Θα πάρουμε το χρόνο μας για να αποφασίσουμε το δεύτερο οδηγό μας και είμαστε ενθουσιασμένοι με τις επιλογές που έχουμε στο τραπέζι».

Η ομάδα αναμένεται να ανακοινώσει κάποια στιγμή στο μέλλον τον ομόσταβλο του Πιέρ για την επερχόμενη σεζόν. Όπως είναι γνωστό, ο Εστεμπάν Οκόν θα αποχωρήσει από την Alpine στο τέλος της φετινής σεζόν. Στο στόχαστρο της γαλλικής ομάδας τον τελευταίο καιρό έχει μπει και ο Κάρλος Σάινθ.

Φωτογραφία: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!