F1: Ο Λανς Στρολ συνεχίζει με την Aston Martin

F1: Ο Λανς Στρολ συνεχίζει με την Aston Martin
Ο Καναδός οδηγός παραμένει στην ομάδα του Σίλβερστον για το 2025 αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Η Aston Martin F1 Team ανακοίνωσε ότι ο Λανς Στρολ θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την ομάδα, σε μία επέκταση συμβολαίου που επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση του Καναδού οδηγού, του οποίου ο πατέρας είναι ιδιοκτήτης της ομάδας.

Ο Στρολ αγωνίζεται με την Aston Martin από το 2019, όταν ο πατέρας του, Λόρενς Στρολ, εξαγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία της τότε Force India. Έχει ολοκληρώσει 112 αγώνες με την ομάδα, σημειώνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα του, την τρίτη θέση, δύο φορές: στα Grand Prix της Ιταλίας και του Σακίρ το 2020.

Η ανακοίνωση της Aston Martin για την επέκταση του συμβολαίου του Στρολ έρχεται σε μια περίοδο έντονης κίνησης στην αγορά οδηγών για το 2025. Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα η Alpine είχε ανακοινώσει την επίσης πολυετή ανανέωση της συνεργασίας της με τον Πιέρ Γκασλί και αναμένονται κι άλλες ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο Λανς Στρολ δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που δεσμεύτηκα να μείνω με την ομάδα για το 2025 και έπειτα. Είναι εκπληκτικό να βλέπεις πόσο μακριά έχουμε φτάσει τα τελευταία πέντε χρόνια. Έχουμε αναπτυχθεί τόσο πολύ ως ομάδα και υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά να περιμένουμε στο μέλλον».

Ο επικεφαλής της Aston Martin, Μάικ Κρακ, πρόσθεσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιβεβαιώνουμε το μέλλον του Λανς με την Aston Martin. Έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ομάδας. Η τεχνική του ανατροφοδότηση, σε συνδυασμό με την αφοσιωμένη δουλειά του στον προσομοιωτή, έχουν συμβάλει στη συνεχή ανάπτυξη του αυτοκινήτου κάθε σεζόν. Η σταθερότητα και η συνέπεια με τον Λανς και τον Φερνάντο (Αλόνσο) να παραμένουν στην ομάδα είναι μια εξαιρετική βάση για να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε τις φιλοδοξίες μας. Ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε μερικές ακόμη απίστευτες αναμνήσεις και να πετύχουμε περαιτέρω επιτυχίες μαζί».

Με αυτή την ανανέωση, ο Λανς Στρολ και ο Φερνάντο Αλόνσο θα εισέλθουν στην τρίτη σεζόν τους ως teammates στην Aston Martin το 2025, με τη συγκομιδή τους για την σεζόν του 2024 να είναι 17 και 41 βαθμοί αντίστοιχα.

Φωτογραφία: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!