MotoGP, Ολλανδία: Ο Μπανάια νίκησε άνετα στο Σπριντ

Κώστας Παστρίμας
MotoGP, Ολλανδία: Ο Μπανάια νίκησε άνετα στο Σπριντ
Ο Πέκο Μπσνάια δεν είχε αντίπαλο το Σάββατο στο Άσεν και πήρε άνετα τη νίκη μπροστά από Μαρτίν και Βινιάλες.

Ο Φραντσέσκο Μπανάια κυριάρχησε στον Αγώνα Σπριντ του Ολλανδικού Grand Prix, μειώνοντας τη διαφορά στη βαθμολογία από τον Χόρχε Μάρτιν. Ο Μπανάια, οδηγώντας την εργοστασιακή Ducati, ξεκίνησε από την pole position και παρέμεινε μπροστά σε όλη τη διάρκεια των 13 γύρων, τερματίζοντας με διαφορά άνω των δύο δευτερολέπτων από τον Μάρτιν.

Ο Ιταλός αναβάτης κατάφερε να αποσπάσει την πρωτοπορία από την αρχή, εκμεταλλευόμενος ένα λάθος του Μάρτιν στην πρώτη στροφή. Ο Χόρχε Μάρτιν, παρά την αρχική πίεση που άσκησε, δεν μπόρεσε να διατηρήσει τον ρυθμό του Μπανάια και τελικά τερμάτισε δεύτερος, με τον Μάβερικ Βινιάλες να συμπληρώνει το βάθρο στην τρίτη θέση με την Aprilia.

Ο αγώνας δεν ήταν καθόλου καλός για τον Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος είχε πτώση στον δεύτερο γύρο και εγκατέλειψε τον αγώνα, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από την κορυφή της βαθμολογίας. Ο Ενέα Μπαστιανίνι, που ξεκίνησε καλά, βρέθηκε τελικά στην τέταρτη θέση, ενώ ο Φάμπιο Ντι Γιανναντόνιο τερμάτισε πέμπτος.

Αύριο, ο κύριος αγώνας στο Άσεν υπόσχεται ακόμα περισσότερη δράση, με τον Μπανάια να έχει κλείσει τη διαφορά στο πρωτάθλημα στους 15 βαθμούς. Οι αναβάτες θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση της μεγαλύτερης απόστασης και της διαχείρισης των ελαστικών, με στόχο την κατάκτηση πολύτιμων βαθμών στη μάχη για τον τίτλο.

Η εκκίνηση του αγώνα της Κυριακής θα δοθεί στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα

sprint

Φωτογραφία: Ducati

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!