Skoda: To Elroq διευρύνει την γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων (vid)

Skoda: To Elroq διευρύνει την γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων (vid)

Skoda: To Elroq διευρύνει την γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων (vid)
Το πρωτότυπο SUV της Skoda είναι το μικρότερο αδελφάκι του Enyaq και προσφέρει πολλές επιλογές μπαταρίας και κινητήρων.

Η Skoda αποκάλυψε -αν και καμουφλαρισμένο ακόμα- το νέο της ηλεκτρικό SUV, το Elroq, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα MEB και θα διατίθεται με τρεις διαφορετικές μπαταρίες. Το Elroq υπόσχεται αυτονομία που φτάνει τα 560 χιλιόμετρα στην κορυφαία του έκδοση και συνδυάζει τον μοντέρνο σχεδιασμό με τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες της εταιρείας.

Skoda Elroq
Φωτογραφίες: Skoda

Το νέο Elroq θα κυκλοφορήσει σε τέσσερις εκδόσεις, εξοπλισμένο με μπαταρίες 55 kWh, 63 kWh και 82 kWh, προσφέροντας έτσι στους καταναλωτές ποικιλία επιλογών ανάλογα με τις ανάγκες τους. Η βασική έκδοση, Elroq 50, διαθέτει μπαταρία 55 kWh και κινητήρα 168 ίππων, ενώ η έκδοση Elroq 60 ανεβάζει την ισχύ στους 201 ίππους με μπαταρία 63 kWh. Οι κορυφαίες εκδόσεις Elroq 85 και 85x διαθέτουν μπαταρία 82 kWh με ισχύ 282 και 295 ίππους αντίστοιχα, με την έκδοση 85x να προσφέρει και τετρακίνηση.

Skoda Elroq

Όλες οι εκδόσεις του Elroq υποστηρίζουν ταχεία φόρτιση DC, με τις κορυφαίες εκδόσεις να φτάνουν ταχύτητες φόρτισης έως και 175 kW, επιτρέποντας φόρτιση από 10-80% σε λιγότερο από 28 λεπτά. Η Skoda έχει εξοπλίσει το Elroq με το σύστημα Travel Assist, απομακρυσμένο παρκάρισμα και έως εννέα αερόσακους, εξασφαλίζοντας έτσι υψηλά επίπεδα ασφάλειας και άνεσης.

Skoda Elroq
Φωτογραφίες: Skoda

Το νέο Elroq υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Skoda, Modern Solid, και ξεχωρίζει με τον δυναμικό του σχεδιασμό, τις αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες από 19 έως 20 ίντσες και τον συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26. Παρόλο που δεν έχουν δημοσιευτεί φωτογραφίες του εσωτερικού, η Skoda υπόσχεται ευρύχωρο εσωτερικό με άφθονους αποθηκευτικούς χώρους και χωρητικότητα πορτμπαγκάζ 470 λίτρων, που φτάνει τα 1.580 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Skoda Elroq
Φωτογραφίες: Skoda

Το νέο Skoda Elroq αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του έτους, προσφέροντας μια νέα επιλογή στους καταναλωτές που αναζητούν ένα σύγχρονο, αποδοτικό και τεχνολογικά εξελιγμένο ηλεκτρικό SUV.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!