F1 - Νόρις: «Ο Μαξ έκανε κινήσεις που απαγορεύονται, κατέστρεψε το μονοθέσιό μου»

F1 - Νόρις: «Ο Μαξ έκανε κινήσεις που απαγορεύονται, κατέστρεψε το μονοθέσιό μου»
Νέα… επίθεση του Βρετανού οδηγού κατά του παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, με αφορμή τα όσα έγιναν στο Red Bull Ring.

Η στιγμή που οι Μαξ Φερστάπεν και Λάντο Νόρις είχαν επαφή στη Formula 1 έφτασε και φαίνεται πως αλλάζει για πάντα τις σχέσεις τους. Οι δύο οδηγοί πάλευαν για τη νίκη στο GP Αυστρίας όταν είχαν σύγκρουση στη στροφή 3 κατά τον 64ο γύρο, στιγμή που καθόρισε την έκβαση του αγώνα. Οι αγωνοδίκες έκριναν πως ο Ολλανδός έφερε ευθύνη για το συμβάν και τον τιμώρησαν με ποινή 10 δευτερολέπτων.

Ο Νόρις στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον αγώνα εμφανίστηκε ιδιαίτερα απογοητευμένος από τον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισε ο Φερστάπεν στο Red Bull Ring. Από την άλλη ο Ολλανδός «έπαιξε άμυνα» μη θέλοντας να αναλάβει την ευθύνη.

Όμως ο οδηγός της McLaren δεν σταμάτησε τις δηλώσεις κατά του Φερστάπεν. Μιλώντας στο planetf1, ο 24χρονος τον κατηγόρησε για βρώμικη οδήγηση: «Προσπαθώ να δώσω μια ωραία και δίκαιη μάχη και δεν είναι αυτό που παίρνω πίσω. Δεν με ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα. Δεν αποφασίζω εγώ ποινές. Πιστεύω πως ήταν άδικα τα όσα μου έκανε, τρεις φορές το έκανε (σ.σ. άλλαξε τη γραμμή του κατά το φρενάρισμα) και δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση (σ.σ. από τους αγωνοδίκες). Το έκανε και πάλι μια τελευταία φορά και κατέστρεψε τον αγώνα μας. Κατέστρεψε το μονοθέσιό μου. Τα καλύτερα εξαρτήματα θα πεταχτούν στα σκουπίδια. Δεν έχουμε περιθώρια για κάτι τέτοιο στη μάχη που είμαστε».

Επιπλέον ρωτήθηκε σχετικά με τη συμπεριφορά του αντιπάλου του εντός πίστας και τι περίμενε μέχρι πρότινος σε μία μεταξύ τους μονομαχία: «Υπάρχουν κανόνες για το τι επιτρέπεται να κάνεις σε μία μάχη και τι όχι. Έκανε κινήσεις που δεν επιτρέπονται, ήταν εκτός κανονισμών και δεν έπαιρνε καμία ποινή. Πάντα περιμένω μια σκληρή μάχη με τον Μαξ. Περιμένω επιθετικότητα και κινήσεις στο όριο. Αλλά τρεις φορές έκανε κινήσεις που μπορούσαν να οδηγήσουν σε ατύχημα. Ήταν πολύ απρόσεκτος και λίγο απεγνωσμένος. Δεν χρειαζόταν να είναι έτσι, έχει πάρει πολλές νίκες. Περίμενα μια δύσκολη, δίκαιη και γεμάτη σεβασμό μάχη, αλλά δεν πιστεύω πως ήταν έτσι τα πράγματα».

Φωτογραφίες: splash_go_f1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!