MotoGP - Ο Λιούις Χάμιλτον ενδιαφέρεται να αγοράσει ομάδα

MotoGP - Ο Λιούις Χάμιλτον ενδιαφέρεται να αγοράσει ομάδα
Σε συζητήσεις με ομάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος σε δύο τροχούς για την αγορά της βρίσκεται ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1.

Τους επιχειρηματικούς του ορίζοντες θέλει να ανοίξει ο Λιούις Χάμιλτον. Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 θέλει να «βουτήξει» στα βαθιά και πέρα από ενεργό ρόλο οδηγού εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να γίνει ιδιοκτήτης ομάδας.

Σύμφωνα με το The Race, έχει βάλει στο στόχαστρο την Gresini Racing που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα του MotoGP. Πρόκειται για μία από τις ιστορικότερες ομάδες του πρωταθλήματος και μετρά τεράστιες επιτυχίες σε όλες του τις κατηγορίες. Φέτος για την Gresini αγωνίζεται ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαρκ Μάρκεθ, μαζί με τον αδερφό του Άλεξ.

Μαρκ Μάρκεθ
Φωτογραφία: redbulcontentpool.com

Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, άνθρωποι από τον στενό κύκλο του Χάμιλτον βρέθηκαν στο Άσεν το περασμένο τριήμερο 28-30 Ιουνίου για το Grand Prix Ολλανδίας. Μάλιστα, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την ιταλική ομάδα έπειτα από την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά της. Εφόσον εμπορικά η κίνηση έχει όφελος για τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, τότε δεν αποκλείεται το ιστορικό «deal» να επιτευχθεί.

Αυτή η περίοδος είναι πολύ σημαντική για το MotoGP, καθώς βρίσκεται στη διαδικασία αλλαγής ιδιοκτησίας. Η Liberty Media ήρθε σε συμφωνία με τη Dorna Sports για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του MotoGP, μία διαδικασία που θα αργήσει βέβαια να ολοκληρωθεί. Οι Αμερικανοί έχουν ήδη στο portfolio τους τη Formula 1, η οποία έχει δει τεράστια άλματα δημοτικότητας τα τελευταία χρόνια.

Το σενάριο εξαγοράς της Gresini από τον Λιούις Χάμιλτον σε συνδυασμό με την αρχή της εποχής της Liberty Media, θα είναι μια τεράστια εμπορική επιτυχία για το MotoGP. Πέρα από υποψήφιους χορηγούς και συνεργάτες, έχει τη δυνατότητα να διευρύνει το ήδη μεγάλο του κοινό.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!