F1 - Μπριατόρε: «Η Alpine θα κερδίζει αγώνες το 2026»

F1 - Μπριατόρε: «Η Alpine θα κερδίζει αγώνες το 2026»
Πεπεισμένος πως η παρουσία του στη γαλλική ομάδα θα την οδηγήσει σε νέες μεγάλες επιτυχίες και μάλιστα σύντομα είναι ο δαιμόνιος Ιταλός.

Η επιστροφή του Φλάβιο Μπριατόρε σε ενεργό ρόλο στη Formula 1 είναι γεγονός. Ο Ιταλός, ο οποίος έχει συνδεθεί με τις επιτυχίες της Benetton τη δεκαετία του ’90 και της Renault στην αρχή της χιλιετίας είναι πλέον ειδικός σύμβουλος στηv Alpine F1.

O 74χρονος έχει κληθεί ώστε να… συμμαζέψει την ομάδα του Ένστον και να τη φέρει στο σωστό δρόμο μαζί με τον Μπρούνο Φαμέν, ο οποίος διατελεί το ρόλο του επικεφαλής. Πριν καν καλά-καλά ξεκινήσει να εργάζεται στο νέο του ρόλο, ο Μπριατόρε μίλησε για επιτυχίες της Alpine.

Μιλώντας στο Radio Rai, o Ιταλός δεν αποκλείει σύντομα η γαλλική ομάδα να μάχεται για νίκες: «Το 2026 θα κερδίσω αγώνες, η Alpine θα είναι στο βάθρο. Μετά δεν ξέρω τι άλλο θα μπορώ να κάνω. Φέτος έχουμε πολλά μειονεκτήματα και αναδιοργανώνουμε την ομάδα. Ο Λούκα ντε Μέο μου έδωσε απόλυτη ελευθερία. Είμαι συνηθισμένος σε αυτό και σας διαβεβαιώνω πως σε δύο χρόνια θα μιλάμε για βάθρα».

Για το 2025 η Alpine έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Πιέρ Γκασλί, ο οποίος θα παραμείνει κάτοικος Ένστον. Το ερώτημα είναι ποιος θα είναι αυτός που θα καλύψει την κενή θέση που αφήνει ο Έστεμπαν Οκόν.

Ο Μπριατόρε δήλωσε για πρώτη φορά πως υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για τον Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari: «Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Για την ώρα ο οδηγός δεν κάνει διαφορά στην Alpine, πρέπει να βελτιωθούμε. Είναι τρομερό που είναι ακόμη ελεύθερος για το 2025 ο Σάινθ, είμαστε ανοικτοί να τον έχουμε στην ομάδα μας
και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Φωτογραφίες: Alpine media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!