F1 - Τα «βρήκαν» Φερστάπεν και Νόρις και αφήνουν πίσω τους το συμβάν της Αυστρίας

F1 - Τα «βρήκαν» Φερστάπεν και Νόρις και αφήνουν πίσω τους το συμβάν της Αυστρίας
Οι δύο οδηγοί δεν έχουν να χωρίσουν κάτι και οι σχέσεις τους εξομαλύνθηκαν έπειτα από την επαφή που είχαν στο Red Bull Ring.

Ο «θίασος» της Formula 1 ταξίδεψε τις προηγούμενες ημέρες από το Σπίλμπεργκ της Αυστρίας στο Σίλβερστον της Μ. Βρετανίας για τον δωδέκατο αγώνα της φετινής χρονιάς. Κυρίαρχο θέμα συζήτησης καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ήταν φυσικά το συμβάν ανάμεσα στους Μαξ Φερστάπεν και Λάντο Νόρις στο Grand Prix Αυστρίας.

Άπαντες περίμεναν την αντίδραση των δύο οδηγών και τι είχαν να πουν λίγες ημέρες μετά τη σύγκρουσή τους. Αυτά που είχαν να πουν όμως φαίνεται πως έβαλαν τέλος στα όποια σενάρια περί μεταξύ τους κόντρας.

Ο Μαξ Φερστάπεν αποκάλυψε πως συνομίλησε με τον Νόρις τη Δευτέρα μετά τον αγώνα στο Red Bull Ring: «Αυτό που με ένοιαζε ήταν να διατηρήσω τη σχέση μου με τον Λάντο γιατί είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Μιλήσαμε κατευθείαν τη Δευτέρα και καταλήξαμε στο ότι και οι δύο απολαύσαμε τη μάχη μας. Είδαμε το συμβάν, ήταν μια ανόητη επαφή και είχε μεγάλες συνέπειες και για τους δυο μας, περισσότερο όμως για τον Λάντο. Συμφωνήσαμε σχεδόν σε όλα. Είπα στον Λάντο πως αν κάνει κίνηση από την εσωτερική ή την εξωτερική μπορεί να με εμπιστευθεί και δεν είμαι εδώ για να σε χτυπήσω. Δεν πιστεύω πως κάτι από αυτά που έκανα ήταν υπερβολικό. Μας αρέσει να μαχόμαστε σκληρά. Το έχουμε κάνει για πολλά χρόνια, όχι μόνο στη Formula 1 αλλά και στο sim-racing».

Από τη μεριά του ο οδηγός της McLaren Racing είπε πως δεν θέλησε να του πει «συγγνώμη» ο Φερστάπεν και στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο είχαν επαφή: «Ειλικρινά δεν πιστεύω πως πρέπει να απολογηθεί για κάτι. Όσα είπα στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα τα είπα επειδή ήμουν εκνευρισμένος εκείνη τη στιγμή. Είχα πολλή αδρεναλίνη και έντονα συναισθήματα και είπα κάποια πράγματα που εκείνη τη στιγμή δεν πίστευα. Ήταν ένα άσχημο συμβάν που μας κόστισε τον αγώνα. Ήταν μια πολύ μικρή επαφή με τεράστιες συνέπειες. Εκ των υστέρων πιστεύω πως ήταν μια ωραία μάχη. Μερικές φορές πολύ κοντά στο όριο, αλλά όπως ανέφερα, έχουμε μιλήσει και θέλουμε να δώσουμε και πάλι μάχες».

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα διαχειριστούν την επόμενη μάχη τους οι Φερστάπεν και Νόρις, η οποία μπορεί να είναι στο GP Μ. Βρετανίας

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με τους Κώστα Παστρίμα και Στάθη Κοκκορόγιαννη να αναλύουν τη μάχη των Λάντο Νόρις και Μαξ Φερστάπεν στο GP Αυστρίας

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!