F1 - Μ. Βρετανία: Ο Νόρις έθεσε το ρυθμό στο FP1 του Σίλβερστον

F1 - Μ. Βρετανία: Ο Νόρις έθεσε το ρυθμό στο FP1 του Σίλβερστον
O Λάντο Νόρις της McLaren Racing ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1 στην ιστορική πίστα του Σίλβερστον.

Υπό συννεφιασμένο ουρανό ολοκληρώθηκε το FP1 του Grand Prix Μ. Βρετανίας, το οποίο είναι το δωδέκατο φετινό αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1. Ομάδες και οδηγοί βρέθηκαν για πρώτη φορά στην πίστα του Σίλβερστον και ακολούθησαν πιστά τα προγράμματα που είχαν ετοιμάσει.

Ταχύτερος μετά το πρώτο 60λεπτο του GP Μ. Βρετανίας ήταν ο Λάντο Νόρις της McLaren Racing. O Βρετανός με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε στο τέλος της περιόδου χρόνο 1:27,420 και έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του για τον αγώνα της πατρίδας του. Δεύτερος ήταν ο Λανς Στρολ της Aston Martin, ο οποίος εντυπωσίασε με την επίδοσή του, καθώς ήταν 0,134 δλ πίσω από τον οδηγό της McLaren.

H McLaren έδειξε πολύ θετικό πρόσωπο στην εναρκτήρια διαδικασία του τριημέρου, με τον Όσκαρ Πιάστρι να βρίσκεται στην 3η θέση. Τέταρτος ήταν ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να κάνει την ταχύτερη επίδοση με τη μεσαία γόμα ελαστικών. Με την ίδια γόμα έκαναν τον καλύτερο γύρο τους και οι δύο οδηγοί της Mercedes-AMG, οι οποίοι είχαν ανάμεσά τους στον Φερνάντο Αλόνσο στην 6η θέση.

Οι δύο οδηγοί της Ferrari πήραν τις θέσεις 8 και 9, δίχως όμως να δείξουν την πραγματική ταχύτητα της SF-24. Ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν 0,483 δλ πίσω από τον Νόρις, ενώ ο Κάρλος Σάινθ είχε ταχύτερη επίδοση με τη σκληρή γόμα ελαστικών. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσε ο Έστεμπαν Οκόν της Alpine.

Στο FP1 πήραν μέρος τέσσερις οδηγοί που δεν έχουν κανονική θέση στη Formula 1. O Όλιβερ Μπέρμαν, που πήρε τη θέση του Κέβιν Μάγκνουσεν, βρέθηκε στη 14η θέση, ενώ ο Τζακ Ντούχαν που αντικατέστησε τον Πιέρ Γκασλί ήταν 17ος. Ο Φράνκο Κολαπίντο που οδήγησε το μονοθέσιο του Λόγκαν Σάρτζεντ ήταν 18ος, ενώ ο Ισάκ Χατζάρ που πήρε τη θέση του Σέρχιο Πέρεζ ήταν 19ος.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου είχαμε ολιγόλεπτη διακοπή μετά από μόλις 10 λεπτά δράσης. Ο Γιούκι Τσουνόντα της RB έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στη στροφή 7 και κόλλησε στην αμμοπαγίδα. Ο Ιάπωνας δεν κατάφερε να πάρει μέρος στη συνέχεια του FP1.

H δράση συνεχίζεται στις 18:00 ώρα Ελλάδος με το FP2 στην πίστα του Σίλβερστον.

Αποτελέσματα FP1 GP Μ. Βρετανίας

fp1

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με τους Κώστα Παστρίμα και Στάθη Κοκκορόγιαννη να αναλύουν τη μάχη των Λάντο Νόρις και Μαξ Φερστάπεν στο GP Αυστρίας

Φωτογραφίες:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!