F1 - Μ. Βρετανία: Βροχή στο Σίλβερστον και ταχύτερος ο Ράσελ στο FP3

F1 - Μ. Βρετανία: Βροχή στο Σίλβερστον και ταχύτερος ο Ράσελ στο FP3
Ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes-AMG F1 ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1, στη βρεγμένη πίστα του Σίλβερστον πριν τη μάχη της pole position.

Η δεύτερη ημέρα από τις τρεις του Grand Prix Μ. Βρετανίας ξεκίνησε πολύ διαφορετικά από τη χθεσινή. Η βροχή έκανε την εμφάνισή της στην πίστα του Σίλβερστον και αυτό άλλαξε τα δεδομένα τόσο για τους οδηγούς όσο και για τις ομάδες. Με τις συνθήκες να είναι διαφορετικές το Σάββατο το πρωί, υπήρξε παράλληλα μεταβολή στη δυναμική των ομάδων.

Ταχύτερος του FP3 ήταν ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes-AMG. O Βρετανός οδηγός με τα ενδιάμεσα ελαστικά σημείωσε το 1:37,529 και ήταν μόλις 35 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον. Η W15 έδειξε πολύ δυνατή στο βρεγμένο οδόστρωμα του Σίλβερστον και σε περίπτωση που παραμείνουν έτσι οι συνθήκες δεν αποκλείεται οι δύο οδηγοί της Mercedes να παλέψουν για την pole position.

Στην 3η θέση της κατάταξης βρέθηκε ο Λάντο Νόρις της McLaren Racing, o οποίος ήταν μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου μακριά από την κορυφή. Ο νεαρός Βρετανός ήταν αυτός που είχε πάρει την sprint pole στην Κίνα πριν από μερικούς μήνες. Στην 4η θέση ήταν ο Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari, ο οποίος ήταν 0,6 δλ πιο αργός από τον Ράσελ.

Μόλις στην 5η θέση ήταν ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing, με τον Ολλανδό να μην είναι όσο γρήγορος θα ήθελε και τα 0,8 δλ διαφοράς από τον ταχύτερο Ράσελ δεν «λένε» ψέματα. Ο Σαρλ Λεκλέρ ακολούθησε στην 6η θέση, ενώ 7ος ήταν ο Όσκαρ Πιάστρι με τη δεύτερη MCL38. Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν στην 8η θέση για την Aston Martin, μπροστά από τους Σέρχιο Πέρεζ με Red Bull και Νίκο Χούλκενμπεργκ με Haas.

H διαδικασία διεκόπη προσωρινά όταν ο Πιέρ Γκασλί της Alpine βγήκε εκτός πίστας στη στροφή 15. Ο Γάλλος κόλλησε στην αμμοπαγίδα και προκάλεσε τη μοναδική κόκκινη σημαία του FP3.

Η δράση συνεχίζεται στις 17:00 ώρα Ελλάδος με τις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Μ. Βρετανίας. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 16:40 για να μπείτε σε κλίμα μάχης για την pole position.

Αποτελέσματα FP3 GP Μ. Βρετανίας

FP3

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!