F1 - Η Red Bull «υποκλίθηκε» στον Χάμιλτον για τη νίκη του στο Σίλβερστον

F1 - Η Red Bull «υποκλίθηκε» στον Χάμιλτον για τη νίκη του στο Σίλβερστον
Η αυστριακή ομάδα απένειμε τα εύσημα στον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή για την εμφάνισή του στο Grand Prix Μ. Βρετανίας.

Η νίκη του Λιούις Χάμιλτον στο Grand Prix Μ. Βρετανίας έδωσε χαρά στην πλειονότητα των φίλων της Formula 1. Αυτό που δεν περιμέναμε όμως να δούμε είναι τη Red Bull Racing να… βγάζει το καπέλο στον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Η αυστριακή ομάδα ελάχιστες φορές έχει πει καλά λόγια για τον Χάμιλτον, πόσο μάλλον για τη Mercedes-AMG F1, η οποία είναι η μεγάλη της αντίπαλος στο σπορ. Να που όμως οι καιροί αλλάζουν και τώρα στη Red Bull Racing κάνουν δηλώσεις θαυμασμού για τον Βρετανό.

Δείτε επίσης: Τα ρεκόρ που έσπασε ο Χάμιλτον με τη νίκη του στο Σίλβερστον

Ο σύμβουλος της Red Bull σε θέματα F1/motorsport, Χέλμουτ Μάρκο, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον Χάμιλτον στο Sky Sports: «Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Χάμιλτον γιατί κρατήθηκε φανταστικά στην κορυφή σε στεγνή πίστα. Φάνηκε η δύναμή του στη διαχείριση των ελαστικών. Ο Λιούις έκανε τρομερή δουλειά και ο αγώνας του στο Σίλβερστον δείχνει την ταχύτητα και την εμπειρία που έχει ακόμα».

Στο Σίλβερστον, παρά το γεγονός πως δεν είχε το ταχύτερο μονοθέσιο, η Red Bull Racing μπορούσε να κερδίσει τον αγώνα. Ο Μάρκο πιστεύει πως δύο ακόμη γύρους να είχε ο αγώνας, ο Μαξ Φερστάπεν θα ανέβαινε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

«Χάσαμε τον αγώνα στο πρώτο stint γιατί ο Μαξ είχε υπερβολική φθορά με τα εμπρός ελαστικά του. Επιπλέον ο Μαξ έχασε πάρα πολύ χρόνο στο βρεγμένο, ενώ κανονικά είναι το δυνατό του σημείο. Τα ελαστικά στο Σίλβερστον δεν λειτούργησαν όμως πρέπει να ευχαριστήσω την ομάδα στρατηγικής και pit-stop. Όλες οι αποφάσεις τους ήταν σωστές, συμπεριλαμβανομένης της σκληρής γόμας στο τέλος. Ήμασταν δύο γύρους μακριά από το να κερδίσουμε τον Χάμιλτον», πρόσθεσε.

Φωτογραφίες: Mercedes media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!