F1 - Η McLaren ξεκινάει «πόλεμο» με τη Red Bull: «Ενθαρρύνουν την έλλειψη σεβασμού προς τους κανονισμούς»

F1 - Η McLaren ξεκινάει «πόλεμο» με τη Red Bull: «Ενθαρρύνουν την έλλειψη σεβασμού προς τους κανονισμούς»
Μία νέα μεγάλη κόντρα στη Formula 1 φαίνεται πως ξεκινάει ανάμεσα σε δύο ομάδες που πρωταγωνιστούν στη φετινή αγωνιστική σεζόν.

Το Grand Prix Αυστρίας του 2024 θα το θυμόμαστε όχι για τη νίκη του Τζορτζ Ράσελ, όχι για την πρώτη νίκη της Mercedes-AMG μετά από το 2022, αλλά για τη σύγκρουση ανάμεσα στους Μαξ Φερστάπεν και Λάντο Νόρις. Οι δύο οδηγοί έδιναν μάχη για τη νίκη όταν είχαν επαφή στον 64ο από τους 71 γύρους του αγώνα.

Η McLaren Racing ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένη με αυτή την εξέλιξη και τοποθετήθηκε άμεσα κατά της Red Bull Racing και τον Μαξ Φερστάπεν. Παρά το γεγονός πως μέχρι τον επόμενο αγώνα στο Σίλβερστον οι δύο οδηγοί «τα βρήκαν», η ομάδα του Ουόκινγκ συνέχισε να έχει επιθετική στρατηγική.

Στο περιθώριο του GP Μ. Βρετανίας, ο CEO της McLaren Racing, Ζακ Μπράουν, επιτέθηκε στην αυστριακή ομάδα και μίλησε για έλλειψη σεβασμού: «Είμαι απογοητευμένος πως σε μια τόσο σπουδαία ομάδα όπως η Red Bull, η διοίκησή της σχεδόν ενθαρρύνει την μη τήρηση των κανόνων. Μπορούμε να ακούσουμε τι είπαν στα μηνύματα στον ασύρματο. Όλοι έχουμε την ευθύνη στο pitwall να πούμε στους οδηγούς μας τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν και το τι συμβαίνει στον αγώνα. Πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες. Έχουμε δει όμως από τη Red Bull να μην σέβονται τους κανονισμούς, είτε πρόκειται για τους οικονομικούς (σ.σ. παραβίαση του budget cap το 2021), τους αγωνιστικούς, είτε τους εξωαγωνιστικούς».

 

Ο Μπράουν κάνει κατά μέτωπο επίθεση προς τη Red Bull φέρνοντας και πάλι στην επιφάνεια την παραβίαση του ορίου δαπανών από τους «ταύρους». Παράλληλα, πήρε μια εξωαγωνιστική… νίκη, μιας και η FIA επιβεβαίωσε πως η οδήγηση του Φερστάπεν στην μάχη του με τον Νόρις ήταν αντικανονική και έπρεπε να τιμωρηθεί.

Μένει να δούμε εάν η κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων θα συνεχιστεί στους επόμενους αγώνες εντός κι εκτός πίστας.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με τους Στάθη Κοκκορόγιαννη και Κώστα Μπιτσικώκο να μιλούν για το πώς ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε στη Μ. Βρετανία και επέστρεψε στις νίκες στη Formula 1.

Φωτογραφίες: F1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!