Red Bull RB17: Αποκάλυψη για το hypercar των 1.200 ίππων και 6 εκατ. ευρώ (vid)

Red Bull RB17: Αποκάλυψη για το hypercar των 1.200 ίππων και 6 εκατ. ευρώ (vid)
To hypercar που σχεδίασε ο Άντριαν Νιούι έκανε πρεμιέρα στο Γκούντγουντ και θα κατασκευαστεί σε μόλις 50 αντίτυπα

Η Red Bull Racing «ρευστοποιεί» τα κέρδη της από τις επιτυχίες στη Formula 1, περνώντας και στα αυτοκίνητα παραγωγής. Όχι βέβαια ένα απλό επιβατικό όχημα αλλά το RB17 Hypercar. Η παγκόσμια πρεμιέρα του υπεραυτοκινήτου έγινε στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ, εκεί όπου η αυστριακή ομάδα εκπροσωπείται τόσο από τους οδηγούς της, Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ, όσο και από τα κορυφαία στελέχη της.

Η RB17 είναι δημιουργία της Red Bull Advanced Technologies και του Άντριαν Νιούι. Πρόκειται για το... κύκνειο άσμα του Βρετανού στη Red Bull, καθώς ως γνωστόν ο κορυφαίος αεροδυναμιστής της Formula 1 αποχωρεί στο τέλος της σεζόν από την αυστριακή ομάδα, με άγνωστο - ακόμα - προορισμό.

Το ανθρακονημάτινο μονοκόκ έχει θέσεις για οδηγό - συνοδηγό, ενώ ο κεντρικά τοποθετημένος κινητήρας είναι ένας ατμοσφαιρικός V10 4,5 λίτρων που αποδίδει περισσότερους από 1.200 ίππους και λειτουργεί έως τις 15.000 στροφές! Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω ανθρακονημάτινου κιβωτίου.

Red Bull RB17 Hypercar

Με βάρος κάτω από 900 κιλά και κορυφαία αεροδυναμική σχεδίαση, η RB17 κάνει αντίστοιχους χρόνους στην πίστα με μονοθέσιο της Formula 1 και ξεπερνά σε μέγιστη ταχύτητα τα 350 χλμ/ώρα. Μόλις 50 αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν, με την τιμή καθενός να φθάνει ή και να ξεπερνά - σύμφωνα με πληροφορίες - τα 6 εκατ. ευρώ.

«Για πολλά χρόνια υπήρχε η ιδέα να σχεδιάσω από την αρχή έως το τέλος το δικό μας hypercar. Το να το τραβήξουμε το σεντόνι και να γεννηθεί η RB17, είναι κάτι φανταστικό. Αντιπροσωπεύει όσα πρεσβεύουμε: απίστευτη ισχύ, ταχύτητα και ομορφιά. undeniable power, speed and beauty. Το σχεδιάσαμε διθέσιο ώστε να απολαμβάνουν δύο άτομα τη συγκίνηση της οδήγησης σε ταχύτητες αντίστοιχες της F1», δήλωσε ο Νιούι.

Red Bull RB17 Hypercar

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!