F1 - H Red Bull θέλει να δει την RB17 να αγωνίζεται στο Λε Μαν

F1 - H Red Bull θέλει να δει την RB17 να αγωνίζεται στο Λε Μαν
Μία από τις επιθυμίες της αυστριακής εταιρείας είναι να δει το νέο της Hypercar να δοκιμάζεται στον κορυφαίο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στο περιθώριο του Φεστιβάλ Ταχύτητας Γκούντγουντ, η Red Bull Racing παρουσίασε την εκθαμβωτική RB17. Πρόκειται για το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με το οποίο «ρευστοποιεί» τα κέρδη της από τις επιτυχίες στη Formula 1.

Πρόκειται για ένα έργο τέχνης σε τέσσερις τροχούς, ένα δημιούργημα της Red Bull Advanced Technologies και του Άντριαν Νιούι. Πρόκειται για το... κύκνειο άσμα του Βρετανού στη Red Bull, καθώς ως γνωστόν ο κορυφαίος αεροδυναμιστής της Formula 1 αποχωρεί στο τέλος της σεζόν από την αυστριακή ομάδα, με άγνωστο -ακόμα- προορισμό.

Παρά το γεγονός πως η χρήση του είναι αποκλειστικά για πίστα και όχι για δρόμο, στη Red Bull θα ήθελαν να το δουν να παίρνει μέρος σε αγώνες. Καλύτερο μέρος από το WEC και τις 24 Ώρες Λε Μαν φυσικά δεν υπάρχει, με τον Κρίστιαν Χόρνερ να αναφέρει σχετικά.

 

«Δεν είμαι σίγουρος σε ποια κατηγορία μπορεί να αγωνιστεί, όμως θα ήταν φοβερό να δούμε την RB17 να αγωνίζεται στις πρώτες θέσεις στο Λε Μαν. Η Aston Martin Valkyrie θα αγωνιστεί στο Λε Μαν το 2025. Εάν αυτό συμβεί τότε θα είναι φανταστικό να το δούμε», είπε ο Βρετανός.

Επιπρόσθετα, ο Χόρνερ ανέφερε πως ακόμη και ο Μαξ Φερστάπεν θα δυσκολευόταν ιδιαίτερα να… δαμάσει την RB17: «Αυτό το αυτοκίνητο είναι ουσιαστικά η ουτοπία του Νιούι. Δεν έχει κανέναν περιορισμό από την FIA, ούτε υπήρξε cost cap. Είναι ορατές οι επιρροές από τα μονοθέσιά του ανά τα χρόνια. Η απόδοσή του είναι “τρελή”. Ακόμη κι ο Μαξ Φερστάπεν θα δυσκολευτεί πολύ με αυτό το αυτοκίνητο και τα επίπεδα κάθετης δύναμης που έχει».

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!