MotoGP - Δεν θα γίνει τελικά ο αγώνας στο Καζακστάν, στη θέση του δεύτερο GP στο Μιζάνο

MotoGP - Δεν θα γίνει τελικά ο αγώνας στο Καζακστάν, στη θέση του δεύτερο GP στο Μιζάνο
Σε φιάσκο εξελίσσεται η προσπάθεια του MotoGP να πραγματοποιήσει αγώνα στο Καζακστάν, καθώς το συγκεκριμένο Grand Prix αφαιρέθηκε τελείως από το πρόγραμμα.

Το Grand Prix Καζακστάν ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί πίσω στο 2023, ωστόσο η διαδρομή στη Σοκόλ δεν ήταν έτοιμη. Έτσι ο αγώνας πήρε παράταση για τον φετινό Ιούλιο, ώστε να δοθεί χρόνος στους διοργανωτές να τελειώσουν όλες τις απαραίτητες εργασίες.

Η τύχη «γύρισε» για μία ακόμη φορά την πλάτη στον αγώνα, καθώς πλημμύρες στην περιοχή μετέθεσαν του αγώνα στο Καζακστάν για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η υπόθεση δεν είχε αίσιο τέλος, καθώς τη Δευτέρα 15 Ιουλίου το MotoGP ανακοίνωσε πως ο παρθενικός αγώνας στο Καζακστάν ματαιώθηκε.

Τη θέση του θα πάρει το Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην πίστα του Μιζάνο. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 20-22 Σεπτεμβρίου, δύο εβδομάδες μετά το GP Αγίου Μαρίνου που θα γίνει στην ίδια πίστα.

Το Grand Prix Καζακστάν είναι το τρίτο το οποίο ματαιώνεται εντός του 2024. Τα δύο άλλα ήταν της Ινδίας και της Αργεντινής. Η αντικατάσταση του αγώνα στη Σοκόλ διατηρεί τον αριθμό των αγώνων στους 20.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι φήμες περί αντικατάστασης του Καζακστάν είχαν αρχίσει να πληθαίνουν. Η κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων, Dorna, έψαχνε εναλλακτικές λύσεις. Η πρώτη χώρα που ήταν υποψήφια να πάρει τη θέση ήταν το Κατάρ, ενώ στο… παιχνίδι ήταν επίσης η Βαλένθια και το Μιζάνο. Εν τέλει επιλέχθηκε η πίστα της Ιταλίας.

Το πρόγραμμα του MotoGP εκείνη την περίοδο είναι πολύ σφιχτό, μιας και 5 ημέρες μετά το δεύτερο αγώνα στο Μιζάνο, το πρωτάθλημα ταξιδεύει στην Ινδονησία και την πίστα της Μανταλίκα.

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!