Suzuki V-Strom 800DE Rally Edition: Από τη Βρετανία με αγάπη

Νίκος Βιτσιλάκης
Suzuki V-Strom 800DE Rally Edition: Από τη Βρετανία με αγάπη
Μια σκληροπυρηνική έκδοση του λαοφιλούς V-Strom 800DE παρουσίασε η Suzuki GB, που σαν στόχο έχει τη διάκριση σε αγώνες Rally.

Η έκδοση Rally Edition είναι μια αγωνιστική πρόταση που σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και παρουσιάστηκε από την εξειδικευμένη στους εκτός δρόμου αγώνες SR75 Suzuki World Team, μια ομάδα που έχει δημιουργήσει η ίδια η αντιπροσωπεία της Suzuki στη Γηραιά Αλβιώνα.

Suzuki V-Strom 800DE Rally


Βάση το μοντέλο εμπορίου

Το V-Strom 800DE έχει φτιάξει ήδη όνομα από πέρυσι που βγήκε στους δρόμους, όντας μία πολύ καλή επιλογή, αν όχι η καλύτερη, στην κατηγορία του. Μια εξαιρετική μοτοσυκλέτα διπλής χρήσης με ακτινωτές ζάντες, μεγάλες διαδρομές ανάρτησης και τροχό 21” μπροστά, που σύντομα απέκτησε και μια έκδοση με χυτές ζάντες, μικρότερη απόσταση από το έδαφος και 17άρη μπροστινό την V-Strom 800 SE.

Suzuki V-Strom 800DE Rally

Η ομάδα SR75 πήρε το πιο “χωμάτινο” DE και είπε να πειραματιστεί σε πιο σκληρά εδάφη, κοινώς να φτιάξει μια μοτοσυκλέτα ικανή να συμμετάσχει και να κερδίζει σε αγώνες Rally. Της τοποθέτησαν λοιπόν μια ολόκληρη εξάτμιση τιτανίου FMF και ένα σετ αλουμινένιων ζαντών της Envy με tubeless ελαστικά Dunlop D209RR, αυξάνοντας παράλληλα τη διάμετρο του πίσω τροχού στις 18” (από 17). Για την προστασία του κινητήρα της τοποθέτησαν μια προστατευτική ποδιά της AS3 Performance, όπως επίσης και καβαλέτα της ίδιας φίρμας. Και για καλύτερο έλεγχο στα δύσκολα, το τιμόνι προέρχεται από τo Motocross μοντέλο RM-Ζ450.

Suzuki V-Strom 800DE Rally


Όπως ισχυρίζονται οι βελτιωτές, φρένα και ανάρτηση δεν έχουν πειραχθεί, κοινώς είναι αυτά τα ίδια με του “απλού” μοντέλου εμπορίου, προφανώς δείχνοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στις προδιαγραφές τους. Χρωματικά έχει γίνει μια επέμβαση στο φινίρισμα και αυτό ήταν όλο! Η μοτοσυκλέτα παρουσιάστηκε προ ημερών στο Adventure Bike Rider Festival στο Ragley Hall και σύντομα θα ανακοινωθεί το αγωνιστικό της πρόγραμμα για τη σεζόν 2024-2025.

Suzuki V-Strom 800DE Rally


Προηγήθηκαν Έλληνες και Ιταλοί


Πριν βγει στην επιφάνεια το V-Strom 800DE Rally Edition, τόσο η ιταλική όσο και η εγχώρια αντιπροσωπεία της Suzuki ασχολήθηκαν με τις δικές τους βελτιωμένες προτάσεις.

Suzuki V-Strom 800DE Rally

Η αρχή έγινε στις αρχές του 2024 με το V-Strom 800DE Djebel της γειτονικής μας χώρας και η συνέχεια δόθηκε ένα μήνα αργότερα με ένα εντός συνόρων μεταποιημένο DE, που πρόσφατα συμμετείχε με επιτυχία στο Hellas Rally Raid με οδηγό τον γνωστό αγωνιζόμενο Πάνο Κακολύρη (και το οποίο ευελπιστούμε πως κάποια στιγμή θα το οδηγήσουμε). Το ιταλικό DE Djebel διατίθεται κανονικά στο εμπόριο και μένει να δούμε αν θα πράξει κάτι αντίστοιχο και η δική μας αντιπροσωπεία.

Suzuki V-Strom 800DE Rally
Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την πορεία της Ελληνικής ομάδας καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα Hellas Rally Raid, καθώς και να γνωρίσετε τους ανθρώπους της.

Photo Credit: Suzuki GB/Suzuki Italy/Suzuki Greece

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!