Νέος ΚΟΚ, Οικονόμου: «Σε ορισμένους δρόμους των πόλεων το όριο των 30 χλμ/ώρα»

Νέος ΚΟΚ, Οικονόμου: «Σε ορισμένους δρόμους των πόλεων το όριο των 30 χλμ/ώρα»
Ο αναθεωρημένος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός του Αυγούστου ή του Σεπτεμβρίου.

Οι τελευταίες συσκέψεις με αρμόδιους φορείς, πριν τη δημοσιοποίηση του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. H παρουσίαση του αναθεωρημένου ΚΟΚ έχει καθυστερήσει σημαντικά, καθώς υπάρχουν ορισμένα «αγκάθια» σε κάποια από τα άρθρα που θα αλλάξουν.

Ένα από αυτά είναι η ενσωμάτωση των μέσων μικροκινητικότητας (π.χ. των ηλεκτρικών πατινιών) με ασφάλεια στους δρόμους των πόλεων. Επίσης την ηγεσία του Υπουργείου απασχολεί σε ποια σημεία του αστικού δικτύου θα μειωθεί το όριο ταχύτητας από τα 50 στα 30 χλμ/ώρα. «Το όριο ταχύτητας θα μειωθεί σε κάποιους δρόμους των πόλεων, όχι σε όλους», επεσήμανε ο αρμόδιος Υφυπουργός Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου. «Ο Κώδικας θα αποτυπώνει με ρεαλιστικό τρόπο αυτό που θέλουμε να κάνουμε», είπε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στο talk radio 98.9.

Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί είναι αν οι Δήμοι θα αποφασίζουν τα σημεία όπου θα ισχύσει το νέο όριο ταχύτητας των 30 χλμ/ώρα.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Gazzetta, στον αναθεωρημένο ΚΟΚ οι ποινές θα αφορούν κυρίως στον οδηγό και όχι στο όχημα, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, που ενδέχεται να έχουν και ποινικές κυρώσεις.

Βασίλης Οικονόμου

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!