Νέες κάμερες στους δρόμους: Σε ποια σημεία θα τοποθετηθούν

Νέες κάμερες στους δρόμους: Σε ποια σημεία θα τοποθετηθούν
Στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας αποφασίστηκε το πότε θα φθάσει προς ψήφιση στη Βουλή ο νέος ΚΟΚ.

Το χρονοδιάγραμμα επεξεργασίας του αναθεωρημένου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καθορίστηκε αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, υπό την προεδρία του αρμόδιου Υφυπουργού Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου. Συμφωνήθηκε να γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες η ολοκλήρωση της επεξεργασίας του νέου ΚΟΚ, ώστε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο και να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή τον Οκτώβριο. Η εφαρμογή του θα αρχίσει από το 2025.

Αποφασίστηκε επίσης να τοποθετηθούν κάμερες σε σημεία του οδικού δικτύου με υψηλή επικινδυνότητα τροχαίων ατυχημάτων και η συνεργασία των Υπουργείων Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την εφαρμογή του νέου ΚΟΚ και την καθετοποιημένη ψηφιακή διαχείριση των παραβάσεων. Οι προτάσεις τους θα υλοποιηθούν από την εκτελεστική επιτροπή οδικής ασφάλειας.

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Κατά τη συνεδρίαση, αποφασίστηκαν επίσης:

  • Η ίδρυση του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας ως μονάδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη συλλογή και ανακατάταξη των στοιχείων που απαιτούνται για την Οδική Ασφάλεια.
  • Η αναβάθμιση του μαθήματος οδικής ασφάλειας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, μετά από την αξιολόγηση της τριετούς πορείας του εκπαιδευτικού προγράμματος.
  • Εγκρίθηκε το νέο εγχειρίδιο των υποψήφιων οδηγών, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας νέου εγχειριδίου για ειδικές κατηγορίες υποψήφιων οδηγών.
  • Προτάθηκε η προτεραιοποίηση της συνεργασίας των εμπλεκόμενων Υπουργείων για την πρόληψη των πολυπρόσωπων οδικών ατυχημάτων.

Στην 7η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Γ.Γ. Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, ο Γ.Γ. Προστασίας του Πολίτη, Μάνος Λογοθέτης και υπηρεσιακά στελέχη των Υπουργείων.

Photo Credits: Isarsoft

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!