F1 - Ο Φερστάπεν υπερασπίζεται τον Πέρεζ: «Δεν φταίει, το μονοθέσιο είναι δύσκολο στην οδήγηση»

F1 - Ο Φερστάπεν υπερασπίζεται τον Πέρεζ: «Δεν φταίει, το μονοθέσιο είναι δύσκολο στην οδήγηση»
Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής υπερασπίζεται τον teammate του, ο οποίος δεν ξέρει αν θα παραμείνει για πολύ ακόμη στην αυστριακή ομάδα.

Η θέση του Σέρχιο Πέρεζ στη Red Bull Racing βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο Μεξικανός οδηγός διανύει ένα σερί απογοητευτικών Grand Prix στα οποία όχι μόνο δεν μπορεί να απειλήσει τον Μαξ Φερστάπεν, αλλά δεν μπορεί να ανέβει στο βάθρο.

Τα κακά αποτελέσματα είχαν ως αποτέλεσμα να επιστρέψουν οι φήμες περί απομάκρυνσής του ακόμη και μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα. Μάλιστα, τη θέση του «λιγουρεύονται» τρεις οδηγοί: Οι Ντάνιελ Ρικάρντο και Γιούκι Τσουνόντα της RB και ο αναπληρωματικός οδηγός της Red Bull, Λίαμ Λόσον.

Παρά τη δύσκολη σεζόν, ο Πέρεζ έχει βρει στήριγμα στον Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός στο περιθώριο του Grand Prix Ουγγαρίας ρωτήθηκε αν ο Μεξικανός κοστίζει με τις εμφανίσεις του στους «ταύρους»: «Είμαστε teammates και προσπαθούμε και οι δύο να δώσουμε τις σωστές πληροφορίες για το μονοθέσιο. Αυτό κάνει ο Τσέκο και συμμετέχει ενεργά. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε όμως πως τις τελευταίες εβδομάδες ήμασταν αρκετά άτυχοι. Επίσης όταν ξεκινάς από το πίσω μέρος του grid είναι δύσκολο να ανακάμψεις. Πιστεύω πως σίγουρα θέλει να τα πάει καλύτερα και ξέρω πως δουλεύει σκληρά. Ελπίζω στην Ουγγαρία να του ταιριάξει περισσότερο το μονοθέσιο».

 

Επιπλέον ο Φερστάπεν αναφέρθηκε σε έναν ακόμη παράγοντα, ο οποίος δεν είναι άλλος από τη συμπεριφορά του μονοθεσίου της αυστριακής ομάδας: «Το μονοθέσιό μας σε ορισμένους τομείς είναι πολύ δύσκολο στην οδήγηση. Είναι δύσκολο να έχουμε συνεχώς σταθερή απόδοση. Σε κάθε αγώνα πρέπει να αντιμετωπίσουμε διαφορετικού τύπου προβλήματα ισορροπίας. Είναι άδικο να λέμε πως έχει όλη την ευθύνη. Προσωπικά, τα τελευταία τριήμερα ήταν πολύ δύσκολα και δεν καταφέραμε να πάρουμε το μέγιστο από το μονοθέσιο. Δεν βοηθάει πολύ αυτό, όμως το γνωρίζει καλά. Πιστεύω πως δίνει τα πάντα και είναι το μόνο που κάνει».

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με τους Στάθη Κοκκορόγιαννη και Κώστα Μπιτσικώκο να μιλούν για το πώς ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε στη Μ. Βρετανία και επέστρεψε στις νίκες στη Formula 1.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!