F1 - Στα ύψη οι λογαριασμοί για ζημιές των οδηγών στο 2024, ποιος είναι ο «πρωταθλητής»

F1 - Στα ύψη οι λογαριασμοί για ζημιές των οδηγών στο 2024, ποιος είναι ο «πρωταθλητής»
Η Formula 1 έχει μπει στο δεύτερο μισό της για το 2024 και ήδη έχουμε φαβορί για την ανάδειξη του... πρωταθλητή των ζημιών.

Το τελευταίο που εύχονται οι ομάδες της Formula 1 σε κάθε Grand Prix είναι να δουν ζημιές στα μονοθέσιά τους. Στην εποχή που υπάρχει όριο κόστους, το οποιοδήποτε επιπλέον έξοδο μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμο, μια και επηρεάζεται η εξέλιξη του μονοθεσίου της τρέχουσας και της επόμενης σεζόν.

Συνολικά 13 αγώνες από τους 24 έχουν πραγματοποιηθεί στο φετινό πρωτάθλημα και ήδη οι ζημιές που έχουν προκαλέσει οι οδηγοί έχουν εκτοξεύσει στα ύψη τους λογαριασμούς των ομάδων. Αυτή τη χρονική στιγμή υπάρχει ένα ξεκάθαρο φαβορί, με τον οδηγό αυτόν να είναι επιρρεπής στις «σκανδαλιές».

Σύμφωνα με τον χρήστη του reddit, basspro24chevy, ο Σέρχιο Πέρεζ έχει προκαλέσει 3.636.000 δολάρια σε ζημιές στην τρέχουσα σεζόν της Formula 1. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ποσό, όμως αν αναλογιστούμε τις εξόδους που είχε μέχρι τώρα και το μεγάλο ατύχημα στο Μονακό, ο λογαριασμός αυτός βγάζει νόημα.

Στη 2η θέση της σχετικής λίστας είναι ο Άλεξ Άλμπον της Williams RacIng, o οποίος έχει σημειώσει 2.395.750 δολάρια σε ζημιές μέχρι τώρα. Στην 3η θέση είναι ο Γκουάνγιου Ζου της Sauber με 1.419.000 δολάρια, ενώ 4ος είναι ο δεύτερος οδηγός της Williams, Λόγκαν Σάρτζεντ. Σίγουρα η βρετανική ομάδα δεν θα ήθελε τους οδηγούς της τόσο ψηλά στη συγκεκριμένη κατάταξη. Την πρώτη 5άδα συμπληρώνει ο Ντάνιελ Ρικάρντο της RB.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Μαξ Φερστάπεν, έχει κι αυτός προκαλέσει αρκετές ζημιές φέτος, όχι όμως όσες ο teammate του. Ο λογαριασμός του Ολλανδού ανέρχεται στις 910.000 δολάρια, ο οποίος 7.000 δολάρια μικρότερος από τον Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari.

Πολύ χαμηλά στη λίστα είναι ο Λιούις Χάμιλτον (μόλις 18ος), με τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να μετρά 320.000 δολάρια σε ζημιές μέχρι τώρα. Παραδόξως, μόνο ο Πιέρ Γκασλί της Alpine δεν έχει προκαλέσει καμία ζημιά στο μονοθέσιό του. Το συνολικό ποσό ζημιών έως τώρα ανέρχεται στα 20.030.750 δολάρια.

Ο παρακάτω πίνακας είναι εκτιμήσεις, όμως δεν διαφέρει σημαντικά από την πραγματικότητα.

Ζημιές F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!