MotoGP: Ο Μιρ ανανέωσε με τη Honda για άλλα δύο χρονια

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Ο Μιρ ανανέωσε με τη Honda για άλλα δύο χρονια
Η ομάδα της Honda στο MotoGP θα παραμείνει αμετάβλητη το 2025 με τη διατήρηση του Τζοάν Μιρ δίπλα στον Λούκα Μαρίνι.

Η Honda ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του Τζοάν Μιρ μέχρι τη σεζόν MotoGP του 2026, διασφαλίζοντας την παρουσία του Ισπανού αναβάτη στην εργοστασιακή της ομάδα για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Μιρ, παρά τις δύσκολες δύο προηγούμενες σεζόν με την RC213V, είχε δηλώσει την επιθυμία του να συνεχίσει τη συνεργασία του με την Honda και να συμβάλει στην εξέλιξη της μοτοσικλέτας. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά από φήμες για προφορική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών τον προηγούμενο μήνα.

Το 2020, ο Μιρ κέρδισε το πρωτάθλημα MotoGP, αλλά από τότε έχει αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες. Παρά τις απογοητευτικές επιδόσεις, το HRC έχει εκτιμήσει τη συνεισφορά του Μιρ στην εξέλιξη της RC213V, βλέποντας τον ως κεντρικό παίκτη για το μέλλον της ομάδας μετά την αποχώρηση του πολυπρωταθλητή Μαρκ Μάρκεζ.

Η είδηση της ανανέωσης του συμβολαίου του Μιρ σημαίνει ότι η Honda θα διατηρήσει το ίδιο δυναμικό μέχρι το 2025, με τον Μιρ να πλαισιώνει τον Λούκα Μαρίνι, ο οποίος έχει επίσης συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν. Επιπλέον, οι δοκιμαστές Στέφαν Μπραντλ και Αλέιξ Εσπαργκαρό θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ομάδα, με τον Εσπαργκαρό να εντάσσεται στην ομάδα από την Aprilia μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Η Honda ελπίζει ότι με την εμπειρία και τις γνώσεις αυτών των αναβατών, θα μπορέσει να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των οπαδών της.

Ο Τζοάν Μιρ στις πρώτες δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης είπε: «Πρώτα απ' όλα, είμαι πολύ χαρούμενος που θα μπορέσω να αγωνιστώ με τη Honda και το HRC για τα επόμενα δύο χρόνια. Ήταν στόχος μου να συνεχίσω αυτή τη συνεργασία και αυτή τη φορά κατάφερα να τον πετύχω. Η HRC και εγώ συνεργαζόμαστε από το 2023 και πιστεύω ότι συνεχίζοντας να δίνω τις απόψεις μου στο HRC, μπορώ να συμβάλω στη βελτίωση της RC213V. Ξέρω τι πρέπει να κάνω και ξέρω τι μπορεί να επιτύχει η Honda, οπότε ελπίζω να το πετύχουμε και οι δύο. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για το μέλλον για το υπόλοιπο αυτής της σεζόν».

Τζοάν Μιρ

Ο Πρόεδρος του HRC, Κότζι Γουατανάμπε, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αφοσίωση και την επιμονή του Μιρ, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη σεζόν για την Honda: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχουμε τον Τζοάν Μιρ για δύο ακόμα χρόνια από το 2025. Αυτή ήταν μια δύσκολη σεζόν για την Honda και το HRC, πρωτόγνωρη σε σύγκριση με ό,τι έχουμε βιώσει στο παρελθόν. Ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, ο Μιρ εμπιστεύτηκε την ομάδα και είμαστε ευγνώμονες για τη στάση του, να μην τα παρατάει και να αγωνίζεται κάθε στιγμή. Εμείς, μαζί με τον Μιρ, θέλουμε να συνεργαστούμε με όλους τους εμπλεκόμενους για να κάνουμε την επιστροφή και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των οπαδών μας το συντομότερο δυνατό. Για άλλη μια φορά, ευχαριστούμε όλους τους οπαδούς που μας υποστηρίζουν πάντα».

Φωτογραφίες: Honda

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!