F1 - Βέλγιο: Αυτό είναι το τελικό grid του Grand Prix

F1 - Βέλγιο: Αυτό είναι το τελικό grid του Grand Prix
Δείτε πώς θα παραταχθούν οι μονομάχοι της Formula 1 στο πεδίο μάχης του Σπα για το δέκατο τέταρτο Grand Prix της φετινής αγωνιστικής σεζόν.

Λίγες στιγμές απέμειναν για την εκκίνηση του Grand Prix Βελγίου. Ο δέκατος τέταρτος αγώνας της φετινής χρονιάς της Formula 1 αναμένεται με αγωνία και οι κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου μας έδωσαν μια ιδέα του τι να περιμένουμε σήμερα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά στο μαγευτικό Σπα, με τον καιρό να φέρνει νέα δεδομένα σε οδηγούς και ομάδες.

Από θέση ισχύος στο σημερινό αγώνα θα εκκινήσει ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari. O Μονεγάσκος πήρε την pole position εχθές στη μάχη του Q3 παίρνοντας τη 2η θέση και σήμερα θέλει το πρώτο του βάθρο μετά το Grand Prix Μονακό. Από 2η θέση θα εκκινήσει ο Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull Racing, o οποίος πήρε μετά από καιρό το καλύτερο αποτέλεσμά του και σήμερα χρειάζεται μια καλή επίδοση.

Στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης συναντάμε τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον της Mercedes, και δίπλα του θα έχει τον συμπατριώτη του, Λάντο Νόρις, με τη McLaren MCL38. Πίσω τους θα βρίσκονται οι teammate τους, με τον Όσκαρ Πιάστρι να είναι μπροστά από τον Τζορτζ Ράσελ.

Ισπανική είναι η τέταρτη σειρά της εκκίνησης του σημερινού αγώνα, με τον Κάρλος Σάινθ να είναι 7ος, ενώ 8ος θα εκκινήσει ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin. Την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν οι Έστεμπαν Οκόν με Alpine και Άλεξ Άλμπον με Williams. Από την 11η θέση θα εκκινήσει ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing και μένει να δούμε εάν θα καταφέρει να πάρει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο Grand Prix Βελγίου.

Grid

Το Grand Prix Βελγίου είναι προγραμματισμένο για τις 16:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 15:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με τους Στάθη Κοκκορόγιαννη και Κώστα Παστρίμα να αναλύουν τη νίκη της McLaren στο Grand Prix Ουγγαρίας και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τον αγώνα των οδηγών της.

Φωτογραφίες:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!