MotoGP - Μ. Βρετανία: Το πρόγραμμα του MotoGP στο Σίλβερστον

MotoGP - Μ. Βρετανία: Το πρόγραμμα του MotoGP στο Σίλβερστον
Η αγωνιστική δράση στον κόσμο του MotoGP επιστρέφει μετά από διακοπές, με το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ σε δύο τροχούς να επισκέπτεται τη Μ. Βρετανία και την πίστα του Σίλβερστον.

Έπειτα από την καλοκαιρινή ανάπαυλα, το παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP συνεχίζεται το τριήμερο 2-4 Αυγούστου με το Grand Prix Μ. Βρετανίας. Ο δέκατος αγώνας της σεζόν αναμένεται με αγωνία, με ομάδες και αναβάτες να ετοιμάζονται για ένα δύσκολο τριήμερο. Πρόκειται για τον πρώτο μετά την καλοκαιρινή διακοπή διάρκειας τριών εβδομάδων.

Η πίστα του Σίλβερστον βρίσκεται στο πρόγραμμα της κορυφαίας κατηγορίας παγκοσμίου πρωταθλήματος δύο τροχών από το 2010. Η διαδρομή έχει μήκος 5,9 χιλιόμετρα και αποτελείται από 18 στροφές, 10 δεξιές και 8 αριστερές στροφές. Πρόκειται για μία πίστα που προσφέρει πολλές ευκαιρίες για προσπέρασμα, με τους αναβάτες να κινούνται με πολύ υψηλές ταχύτητες στο μεγαλύτερο μέρος του γύρου. Τις περισσότερες νίκες στο GP Μ. Βρετανίας τις έχει ο Βαλεντίνο Ρόσι με 8.

Νικητής το 2023 ήταν ο Αλέιξ Εσπαργκαρό, ενώ το ρεκόρ πίστας κατέχει ο Άλεξ Ρινς με το 1:59,346. Το Σάββατο ο Αγώνας Σπριντ θα έχει διάρκεια 10 γύρους, ενώ την Κυριακή στο Grand Prix οι αναβάτες θα διανύσουν 20 γύρους.

O παγκόσμιος πρωταθλητής, Πέκο Μπανάια, οδεύει στο δεύτερο μισό της σεζόν όντας πρωτοπόρος της βαθμολογίας. Ο Ιταλός έχει 222 βαθμούς, 10 περισσότερους από τον Χόρχε Μαρτίν της Pramac Racing. O Ισπανός έχασε μια σίγουρη νίκη στη Γερμανία έχοντας πτώση δύο γύρους πριν το φινάλε. Ο Μαρκ Μάρκεθ ψάχνει ακόμα την πρώτη του νίκη στο 2024 και βρίσκεται 56 βαθμούς πίσω από τον Μπανάια.

Το Grand Prix Μ. Βρετανίας στην πίστα του Σίλβερστον, θα μεταδοθεί ζωντανά από την Cosmote TV. Ακολουθήστε όλη τη δράση του ένατου αγωνιστικού τριημέρου της σεζόν του MotoGP στο gMotion by Gazzetta.

Πρόγραμμα Grand Prix Μ. Βρετανίας σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 2 Αυγούστου

12:45-13:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

17:00-18:00 – Χρονομετρημένες Ελεύθερες Δοκιμές

Σάββατο 3 Αυγούστου

12:10-12:40 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

12:50-13:30 – Κατατακτήριες Δοκιμές

17:00 – Αγώνας Σπριντ

Κυριακή 4 Αυγούστου

11:40-11:50 – Warm-Up

15:00 – Αγώνας

Φωτογραφίες:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!