F1 - H Mercedes ξεπερνά τους στόχους της και κοιτάζει ακόμη πιο ψηλά

F1 - H Mercedes ξεπερνά τους στόχους της και κοιτάζει ακόμη πιο ψηλά
Η γερμανική ομάδα βλέπει την τύχη της να αλλάζει στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 και πλέον στοχεύει ακόμη πιο ψηλά.

Ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε τη φετινή σεζόν της Formula 1 η Mercedes-AMG ήταν τέτοιος που κανένας δεν περίμενε πως μέχρι σήμερα θα έχει τρεις νίκες και ένα από τα ταχύτερα μονοθέσια. Η ραγδαία εξέλιξη της W15 E-Performance έχει δώσει τη δυνατότητα στους Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ από τις παρυφές της 10άδας να μάχονται πλέον για την κορυφή.

Η εξαιρετική πρόοδος της Mercedes έχει προκαλέσει αλλαγή συναισθημάτων και διάθεσης στο εσωτερικό της ομάδας. Αυτό είναι πλέον εμφανές από τη γλώσσα του σώματος τόσο από τους οδηγούς όσο και από τους ανθρώπους του γερμανικού στρατοπέδου.

Ο επικεφαλής μηχανολογίας πίστας, Άντριου Σόβλιν, εξήγησε πως παρά το κακό ξεκίνημα η Mercedes έχει ήδη ξεπεράσει τους φετινούς της στόχους: «Το κύριο ζήτημα που έχουμε πετύχει είναι η πρόοδος. Στους πρώτους αγώνες σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία ήταν δύσκολο να κατανοήσουμε τι πήγαινε ακριβώς λάθος με το μονοθέσιο. Βλέπαμε πως είχε κάποια θετικά στοιχεία, αλλά και πάρα πολλά αρνητικά. Η ομάδα αντέδρασε φανταστικά. Γνωρίζουμε που πρέπει να φτάσουμε από πλευράς απόδοσης. Γνωρίζαμε και θέλαμε να κερδίσουμε αγώνες και θέλαμε να θέσουμε αυτόν το στόχο για φέτος. Θέλαμε από το ξεκίνημα της χρονιάς να παίρνουμε pole position και να κερδίζουμε αγώνες».

Επιπλέον ο Βρετανός ανέφερε κάτι πολύ σημαντικό, πως πλέον στη Mercedes απολαμβάνουν τους αγώνες μετά από χρόνια δυσκολιών: «Έχουμε τρεις νίκες στους τελευταίους τέσσερις αγώνες. Μετράμε έξι συνεχόμενα βάθρα. Είναι περισσότερα από αυτά που περιμέναμε να πετύχουμε σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος. Απολαμβάνουμε πολύ τους αγώνες το τελευταίο χρονικό διάστημα. Απολαμβάνουμε την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας».

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με τους Στάθη Κοκκορόγιαννη και Κώστα Παστρίμα να αναλύουν τη νίκη της Mercedes με τον Λιούις Χάμιλτον στο Grand Prix Βελγίου, το δράμα του Τζορτζ Ράσελ και όλα όσα έγιναν στο αγωνιστικό τριήμερο στο Σπα.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!