Πωλήσεις αυτοκινήτων: Τα υβριδικά ξεπέρασαν τα βενζίνης, μηδενικό ενδιαφέρον για τα φυσικού αερίου

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Τα υβριδικά ξεπέρασαν τα βενζίνης, μηδενικό ενδιαφέρον για τα φυσικού αερίου
Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΣΕΑΑ για το πρώτο επτάμηνο του 2024 στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Με ελαφρά πτώση έκλεισε ο Ιούλιος για την ελληνική αγορά νέων επιβατικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΣΕΑΑ. Στο διάστημα πάντως των επτά μηνών, το 2024 παραμένει στο +9% σε σχέση με το 2023.

Τα μερίδια των οχημάτων ανά καύσιμο δείχνουν ότι τα συμβατικά βενζίνης (χωρίς δηλαδή κάποιο υβριδικό σύστημα κίνησης) παραμένουν δημοφιλή στο αγοραστικό κοινό, αν και πλέον έχουν περάσει στη δεύτερη θέση: το μερίδιό τους κατά την περίοδο Ιανουάριος-Ιούλιος 2024 βρίσκεται στο 39,7%, πίσω από τα υβριδικά που έφθασαν στο 40%. Στην κατηγορία των υβριδικών περιλαμβάνονται τα mild hybrid και τα full hybrid.

Τα επαναφορτιζόμενα (αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά) έπιασαν διψήφιο ποσοστό (10,1%), ενώ τα ντίζελ υποχώρησαν στο 8,8% (είχαν 14,1% το πρώτο επτάμηνο του 2023).

Σημαντική είναι η κάμψη για τα υγραερίου (από το 2,4% στο 1,4%), ενώ έχει πλέον μηδενιστεί το ποσοστό των φυσικού αερίου (CNG), από 0,4% το πρώτο επτάμηνο του 2023. Αιτίες είναι η άνοδος της τιμής του φυσικού αερίου μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, το περιορισμένο δίκτυο ανεφοδιασμού και τα λίγα μοντέλα με εργοστασιακό σύστημα CNG.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!