H Zeekr υπόσχεται την ταχύτερη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων - 500 χλμ. αυτονομία σε 15 λεπτά

Νίκος Γιαννούλας
H Zeekr υπόσχεται την ταχύτερη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων - 500 χλμ. αυτονομία σε 15 λεπτά
Η Zeekr υποστηρίζει ότι οι νέας τεχνολογίας μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) που τοποθετεί στο μοντέλο 007, μπορούν να φορτίζουν από 10-80% σε μόλις 10,5 λεπτά.

Οι αναβαθμισμένες μπαταρίες τεχνολογίας LFP της Zeekr υποστηρίζουν εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση 5,5 C, που επιτρέπει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να ανακτούν ενέργεια από το 10% έως 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας τους σε μόλις 10,5 λεπτά.

Το νέο ρεκόρ ταχύτητας φόρτισης επιτυγχάνεται από το νέο σεντάν μοντέλο 007 της Zeekr που φέρει τις νέες μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) και συνδέεται με τα σημεία εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης Zeekr V3. Χάρη στα βελτιστοποιημένα υλικά και την αναβαθμισμένη τεχνολογία της νέας μπαταρίας, η ταχύτητα είναι υψηλότερη από αυτή που επιτυγχάνεται με τις υπάρχουσες μπαταρίες νικελίου-κοβαλτίου-μαγγανίου, αντιπροσωπεύοντας το νέο επίτευγμα της εσωτερικής ομάδας Έρευνας και Ανάπτυξης ηλεκτρονικών της Zeekr.

Zeekr 007
Zeekr 007

Χάρη στο βελτιωμένο σύστημα διαχείρισης μπαταρίας (BMS), η ταχύτητα φόρτισης του οχήματος παραμένει σταθερή και γρήγορη ακόμη και σε δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες. Σε θερμοκρασίες έως -10 βαθμούς Κελσίου, τα οχήματα φορτίζουν από 10% έως 80% SOC μέσα σε μόλις 30 λεπτά, διασφαλίζοντας στους χρήστες γρήγορη και αξιόπιστη απόδοση φόρτισης.

Zeekr LFP
Οι νέες μπαταρίες τεχνολογίας LFP της Zeekr.

Η Zeekr έχει δημιουργήσει πάνω από 500 σταθμούς εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης στην Κίνα με πάνω από 2.700 σημεία φόρτισης, όλοι εκ των οποίων μπορούν να υποστηρίξουν φόρτιση 800V. Η Zeekr σχεδιάζει να επεκτείνει το δίκτυο σε 1.000 σταθμούς εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης το 2024 και θα λειτουργήσει πάνω από 10.000 σημεία εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης το 2026.

Ποια είναι η Zeekr και... τι μας νοιάζει;

Η Zeekr είναι μια premium μάρκα κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων η οποία ανήκει στον κινεζικό Όμιλο Geely Holding. Η μάρκα αναπτύσσει δικές της τεχνολογίες μπαταριών, συστήματα διαχείρισης μπαταριών, τεχνολογίες ηλεκτροκινητήρων και αλυσίδα εφοδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων. Παράγει αυτοκίνητα από το 2021 μόλις, παρόλα αυτά έχει μια γκάμα πέντε διαφορετικών μοντέλων, που περιλαμβάνει τα 001, 001 FR, 009 MPV, το συμπαγές SUV X και πλέον το 007. Και φυσικά, το πλάνο της επέκτασής της δεν εξαιρεί την Ευρώπη και προφανώς και τη χώρα μας.

Ως μέλη του Geely Group, από την προηγμένη τεχνολογία της Zeekr αναμένεται να επωφεληθούν πολλά η πασίγνωστη Volvo και η λιγότερο γνωστή αλλά με παρουσία ήδη στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ Polestar. Ταυτόχρονα η συνεχής εξέλιξη των μπαταριών αφορά όλους μας, καθώς θα αποφέρει πιο ελαφρά, πιο ικανά και πιο φθηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία ούτως ή άλλως θα μονοπωλήσουν το μέλλον της κινητικότητας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!