MotoGP, Αυστρία: Ο Μαρτίν ταχύτερος στο FP1 με την Pramac να κάνει το 1-2

Κώστας Παστρίμας
MotoGP, Αυστρία: Ο Μαρτίν ταχύτερος στο FP1 με την Pramac να κάνει το 1-2
Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος επέστρεψε κεφάτος από τις διακοπές με τις πτώσεις να σημαδεύουν την πρώτη περίοδο.

Έπειτα από τις καλοκαιρινές τους διακοπές, οι άνθρωποι του MotoGP ξανασυγκεντρώθηκαν στο Red Bull Ring για την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Αυστρίας. Κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο και με φόντο τα καταπράσινα δάση της Στυρίας, αναβάτες και ομάδες βγήκαν στην πίστα για να επανέλθουν σε αγωνιστική κατάσταση και να στήσουν τις μοτοσικλέτες τους για το υπόλοιπο του 3ημέρου.

Η προσαρμογή στις συνθήκες αποδείχτηκε αρκετά δύσκολη για αρκετούς από τους αναβάτες, καθώς αρκετοί από αυτούς είχαν εξόδους και πτώσεις, με πιο αξιοσημείωτες αυτές των Αλέιξ Εσπαργκαρό, Μπραντ Μπίντερ και Πέδρο Ακόστα. Ο Ακόστα ιδιαίτερα είχε δύο πτώσεις στον ίδιο γύρο, με τη δεύτερη να είναι πολύ τρομακτική αφού έγινε με ταχύτητα σχεδόν 300 χλμ/ώρα και προκάλεσε μα προσωρινή διακοπή με κόκκινη σημαία. Ο νεαρός Ισπανός ευτυχώς δεν τραυματίστηκε. Οι ΚΤΜ στον εντός έδρας αγώνα τους είχαν πολλές αναβαθμίσεις και έναν επιπλέον αναβάτη, αφού ο Πολ Εσπαργκαρό επέτρεψε στη δράση ως wildcard.

Στο τέλος της περιόδου, οι δύο Pramac Ducati βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις του πίνακα των χρόνων με τον Χόρχε Μαρτίν να είναι ταχύτερος και τον Φράνκο Μορμπιντέλι να ακολουθεί. Ο Πολ Εσπαργκαρό, ο οποίος έχει κάνει αμέτρητους γύρους δοκιμών με την KTM σε αυτήν την πίστα ήταν τρίτος, μπροστά από τον Πέκο Μπανάια, που σημείωσε τον 4ο χρόνο. Ακολούθησαν οι Μπίντερ, Ακόστα, Βινιάλες, Ντι Τζιαναντόνιο, Μιρ και Α. Μάρκεθ. Ο Μ. Μάρκεθ είδε τον καλύτερο χρόνο του να διαγράφεται λόγω ορίων πίστας και έμεινε στη 18η θέση.

Η αγωνιστική δράση της ημέρας συνεχίζεται στις 16:00 ώρα Ελλάδας, με τη χρονομετρημένη περίοδο δοκιμών, που θα καθορίσει τα γκρουπ που θα τρέξουν σε Q1 και Q2 το Σάββατο.

Αποτελέσματα

fp1

Φωτογραφία: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!