Νιούι: «Η RB17 μπορεί να ξεπεράσει τα μονοθέσια της F1»

Κώστας Παστρίμας
Νιούι: «Η RB17 μπορεί να ξεπεράσει τα μονοθέσια της F1»
Το τελευταίο αριστούργημα του Άντριαν Νιούι, η Red Bull RB17, υπόσχεται επιδόσεις που μπορούν να ξεπεράσουν ακόμη και τα μονοθέσια της Formula 1.

Ο θρυλικός σχεδιαστής της Formula 1, Άντριαν Νιούι, αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για τις εντυπωσιακές δυνατότητες της Red Bull RB17, η οποία αποτελεί το πιο πρόσφατο αλλά και τελευταίο του έργο στην ομάδα. Στα 65 του χρόνια, ο Νιούι ισχυρίζεται ότι η RB17 μπορεί να ανταγωνιστεί -και σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπεράσει- τα μονοθέσια της Red Bull που ο ίδιος σχεδιάζει εδώ και δύο δεκαετίες .

Κατά τη διάρκεια του Talking Bull podcast της Red Bull, ο Νιούι αποκάλυψε ότι η RB17 ήταν ικανή να πετύχει χρόνους παρόμοιους με εκείνους της Formula 1. Στο τιμόνι ενός προσομοιωτή, ένας ερασιτέχνης οδηγός ήταν κατά ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος από τον χρόνο της pole position στο Σίλβερστον, κάτι που υποδηλώνει την εξαιρετική δυναμική της.

RB17

«Ειλικρινά, στα χέρια ενός επαγγελματία, είναι ικανή για χρόνους Formula 1», δήλωσε ο Νιούι. «Είχαμε πρόσφατα έναν από τους πελάτες μας στον προσομοιωτή, ο οποίος δεν είναι επαγγελματίας, αλλά ένας πολύ καλός ερασιτέχνης οδηγός. Και στον προσομοιωτή, με την RB17 θα είχε πάρει την pole στο Σίλβερστον κατά ένα δευτερόλεπτο, οπότε το αυτοκίνητο έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες».

Η RB17 αποκαλύφθηκε στο Goodwood Festival of Speed τον Ιούλιο, και όπως επιβεβαίωσε η Red Bull, θα παραχθούν μόνο 50 μονάδες. Από την αρχή ήταν γνωστό ότι η RB17 θα ήταν εξαιρετικά γρήγορη σε σύγκριση με τους χρόνους της F1, αλλά τώρα φαίνεται ότι μπορεί να ξεπεράσει τα μονοθέσια που ο Νιούι σχεδίαζε τα τελευταία χρόνια για την κυρίαρχη ομάδα.

RB17

Η φιλοσοφία πίσω από την RB17

Περίπου 140 άτομα από την ομάδα του Μίλτον Κινς εργάζονται στην RB17, και ο Νιούι εξήγησε την φιλοσοφία πίσω από το νέο του δημιούργημα. Ο 12 φορές πρωταθλητής κατασκευαστών στη Formula 1 δήλωσε πως ήθελε να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο προσιτό ακόμα και για οδηγούς με περιορισμένη εμπειρία. «Ήθελα να προσπαθήσω να δημιουργήσω ένα αυτοκίνητο που θα είναι προσιτό για κάποιον με σχετικά περιορισμένη εμπειρία, ώστε να μπορεί να αισθανθεί το αυτοκίνητο, να είναι ευέλικτο, όχι πολύ νευρικό και δύσκολο στην οδήγηση. Και καθώς αναπτύσσεις τις δικές σου ικανότητες, τότε το αυτοκίνητο θα προσαρμόζεται και θα μπορείς να το ρυθμίσεις ανάλογα, με διαφορετικά ελαστικά και επίπεδα αεροδυναμικής, ώστε να αναπτύσσεσαι μαζί του».

Η Red Bull RB17 έρχεται να ταράξει τα νερά στον κόσμο των hypercars, θέτοντας νέα πρότυπα επιδόσεων και δείχνοντας για άλλη μια φορά την πρωτοποριακή σκέψη του Νιούι, ακόμη και εκτός της Formula 1.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!