Skoda Elroq: Το νέο ηλεκτρικό SUV θα έχει εσωτερικό από ανακυκλωμένα υλικά (vid)

Νίκος Γιαννούλας
Skoda Elroq: Το νέο ηλεκτρικό SUV θα έχει εσωτερικό από ανακυκλωμένα υλικά (vid)
Το νέο Skoda Elroq αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα βιωσιμότητας στην αυτοκινητοβιομηχανία. Δείτε πώς και γιατί.

Το ολοκαίνουργιο Škoda Elroq φέρνει μια νέα διάσταση στη βιώσιμη κατασκευή αυτοκινήτων με την καινοτόμο χρήση υλικών εσωτερικού χώρου όπως το Recytitan και το Technofil. Η Skoda προωθεί συνεχώς τη χρήση καινοτόμων και βιώσιμων υλικών σε όλα τα προϊόντα της και με στόχο να αυξήσει περαιτέρω τη βιωσιμότητα του Elroq, χρησιμοποιεί το Recytitan για τα πάνελ των θυρών, τα καλύμματα των καθισμάτων, το ταμπλό, το υποβραχιόνιο και τα μαξιλαράκια γονάτων. Αυτό αποτελείται από 78% ανακυκλωμένο PET, που προέρχεται από αντικείμενα όπως πλαστικά μπουκάλια νερού. Το υπόλοιπο υλικό προέρχεται από νέο PET (16%) και για πρώτη φορά επίσης μηχανικά ανακυκλωμένες ίνες που ανακτώνται από ρούχα μετά την κατανάλωση (6%). Το μείγμα ινών υφίσταται επεξεργασία χωρίς χημικές επεξεργασίες.

Η Skoda χρησιμοποιεί επίσης το υλικό Technofil, το οποίο αποτελείται από 75% ανακυκλωμένες ίνες ECONYL® και 25% πολυεστέρα. Αυτό το καινοτόμο ύφασμα επαναχρησιμοποιεί τα απόβλητα από νάιλον, όπως δίχτυα ψαρέματος, υπολείμματα υφάσματος και χαλιών που προορίζονται για υγειονομική ταφή, μετατρέποντάς τα σε νέα νάιλον νήματα. Γνωστό για την εξαιρετική του αντοχή στην τριβή, το νάιλον ECONYL® είναι επίσης 100% ανανεώσιμο, επιτρέποντας στα νήματα να ανακυκλώνονται, να μορφοποιούνται επανειλημμένα χωρίς ποτέ να χάσουν τα χαρακτηριστικά τους.

Τέσσερα διαφορετικά σχέδια επενδύσεων εσωτερικού


Το νέο Škoda Elroq μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα ευρύχωρο εσωτερικό που χαρακτηρίζεται από καθαρές, απλές γραμμές που ενσωματώνουν τη σύγχρονη γλώσσα σχεδιασμού της μάρκας. Οι πελάτες, προς το τέλος του έτους που το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει να διατίθεται στο εμπόριο, θα έχουν την επιλογή τεσσάρων διαφορετικών σχεδίων, που ονομάζονται Studio, Loft, Lodge και Suite.

Skoda Elroq

Το Loft Design Selection, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί Recytitan—ένα υλικό που περιλαμβάνει 78% ανακυκλωμένο PET και, για πρώτη φορά στα μοντέλα της Skoda, ανακυκλωμένα υφάσματα. Η σκούρα γκρι-μπλε επένδυση των καθσιμάτων στην έκδοση αυτή συμπληρώνεται από σκούρες λεπτομέρειες από τεχνητό δέρμα και κίτρινες ανακλαστικές ραφές.

Skoda Elroq

Το Lodge Design Selection διαθέτει το υλικό που ονομάζεται Technofil. Αυτό περιέχει νήματα ECONYL® κατασκευασμένα από αναγεννημένο νάιλον που λαμβάνεται από παλιά δίχτυα ψαρέματος και υπολείμματα υφάσματος. Αυτή η επιλογή περιλαμβάνει μαύρες επενδύσεις σε συνδυασμό με ανοιχτό γκρι τεχνητό δέρμα, που τονίζεται από πορτοκαλί ραφές αντίθεσης και ασορτί πορτοκαλί ζώνες ασφαλείας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!