Τραγικό δυστύχημα με ένα νεκρό αναβάτη στο Manx Grand Prix του Isle of Man

Νίκος Γιαννούλας
Τραγικό δυστύχημα με ένα νεκρό αναβάτη στο Manx Grand Prix του Isle of Man
Το αρνητικό ρεκόρ των εκατοντάδων θανάτων στους αγώνες της νήσου του Μαν, στο Ενωμένο Βασίλειο, αυξάνεται συνεχώς.

Ένας αναβάτης έχασε τη ζωή του μετά από δυστύχημα κατά τη διάρκεια της προκριματικής περιόδου του Grand Prix Manx 2024, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Ο Ιρλανδός αναβάτης Λούις Ορίγκαν συνετρίβη στο Kate's Cottage, στο ορεινό τμήμα της διαδρομής των 37,73 μιλίων (60 χλμ.), την Κυριακή 18 Αυγούστου.

Ο 43 ετών αγωνιζόμενος, ο οποίος ζούσε στο Didcot της Αγγλίας, έκανε το ντεμπούτο του στη διοργάνωση το 2013, τερματίζοντας 12ος στο Newcomers A Race εκείνη τη χρονιά.

Το Manx Grand Prix, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο τέλος του Αυγούστου, θεωρείται το «εισαγωγικό» αγωνιστικό event του TT και πραγματοποιείται στη γνωστή διαδρομή δημόσιων δρόμων του Isle of Man, ανάμεσα σε σπίτια, κράσπεδα, δέντρα και γκρεμούς.

Από τις αρχές του αιώνα που ξεκίνησαν οι αγωνιστικές δραστηριότητες στο νησί έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 270(!!!) αναβάτες, αυτό όμως δεν έχει πτοήσει τους διοργανωτές, αλλά ούτε και τους συμμετέχοντες, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από το Ενωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Photo Credit: Manx Grand Prix

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!