F1: Ο αναπληρωματικός οδηγός της Ferrari επιστρέφει σε μονοθέσιο

Κώστας Παστρίμας
F1: Ο αναπληρωματικός οδηγός της Ferrari επιστρέφει σε μονοθέσιο
Ο Ρόμπερτ Σβάρτσμαν θα λάβει μέρος με τη Sauber στις ελεύθερες δοκιμές του GP Ολλανδίας, έπειτα από ένα χρόνο αποχής από τη Formula 1.

Ο Ρόμπερτ Σβάρτσμαν, αναπληρωματικός οδηγός της Ferrari, θα επιστρέψει στη Formula 1 για την πρώτη του εμφάνιση σε αγωνιστικό τριήμερο εδώ και έναν χρόνο. Ο Ρώσος οδηγός, που πλέον αγωνίζεται με ισραηλινή άδεια, θα οδηγήσει για την ομάδα της Stake F1 (Sauber) στο Zandvoort, αντικαθιστώντας τον Βάλτερι Μπότας.

Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που ο Σβάρτσμαν συμμετέχει σε μια περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Έχει ήδη οδηγήσει για τη Ferrari στα Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών και του Άμπου Ντάμπι το 2022, καθώς και στα Grand Prix Ολλανδίας και Άμπου Ντάμπι το 2023, όπου αντικατέστησε τους Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ στις υποχρεωτικές δοκιμαστικές περιόδους για νέους οδηγούς.

Ο Σβάρτσμαν είχε θεωρηθεί ως ανερχόμενο ταλέντο και υποψήφιος για μια θέση στη Formula 1, όμως πλέον αγωνίζεται με την AF Corse στην κατηγορία Hypercar του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC) και κατέχει τον τίτλο του πρωταθλητή Formula 3 για το 2019.

Η συμμετοχή του Σβάρτσμαν στο Zandvoort αναμένεται να τραβήξει την προσοχή, καθώς αποτελεί μια από τις λίγες ευκαιρίες που έχει ο οδηγός να δείξει τις ικανότητές του στο ανώτερο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Φωτογραφία: Robert Shwartzman/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!