F1: Ο Τζακ Ντούχαν θα είναι ο δεύτερος οδηγός της Alpine F1 το 2025

Κώστας Παστρίμας
F1: Ο Τζακ Ντούχαν θα είναι ο δεύτερος οδηγός της Alpine F1 το 2025
Ο νεαρός Αυστραλός γίνεται ο πρώτος απόφοιτος της Ακαδημίας Alpine που εξασφαλίζει θέση σε μονοθέσιο της ομάδας, δίπλα στον Πιερ Γκασλί.

Η ομάδα BWT Alpine F1 ανακοίνωσε την προαγωγή του αναπληρωματικού οδηγού Τζακ Ντούχαν σε μόνιμο αγωνιστικό οδηγό για την σεζόν 2025 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1. Ο Ντούχαν θα ενταχθεί στην ομάδα για την επόμενη χρονιά, πλαισιώνοντας τον Πιερ Γκασλί, και θα αποτελέσει τον πρώτο οδηγό από την Ακαδημία Alpine που καταφέρνει να εξασφαλίσει θέση σε μονοθέσιο της ομάδας.

Τζακ Ντούχαν

Ο 21χρονος Αυστραλός, γιος του θρυλικού πεντάκις παγκόσμιου πρωταθλητή μοτοσυκλετών Μικ Ντούχαν, υπήρξε αναπληρωματικός οδηγός της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια, έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία στον διεθνή μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο Τζακ Ντούχαν τερμάτισε δεύτερος στο Πρωτάθλημα FIA Formula 3 του 2021 και κατέκτησε την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα FIA Formula 2 του 2023, πριν αναλάβει τη θέση του αναπληρωματικού οδηγού στην Alpine το 2024.

Ο Ντούχαν έγινε ο πρώτος οδηγός στην ιστορία της Formula 2 που κατάφερε να πάρει την pole position, τη νίκη στον αγώνα, τον ταχύτερο γύρο και να ηγηθεί σε κάθε γύρο του αγώνα, στο Grand Prix της Ουγγαρίας το 2023. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στην κατηγορία, σημείωσε έξι νίκες, πέντε pole positions και ακόμη πέντε τερματισμούς στο βάθρο.

Τζακ Ντούχαν

Ο Τζακ Ντούχαν δήλωσε: «Είμαι απίστευτα χαρούμενος που εξασφάλισα την προαγωγή μου σε μόνιμη θέση αγωνιστικού οδηγού το 2025 με την ομάδα BWT Alpine F1. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη και την πίστη που έδειξε η διοίκηση της ομάδας. Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας για να προετοιμαστώ κατάλληλα, και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στο ενδιάμεσο για να αποκομίσω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και γνώσεις, ώστε να είμαι έτοιμος για το μεγάλο βήμα. Είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό να είμαι ο πρώτος απόφοιτος της Ακαδημίας Alpine που εξασφαλίζει θέση σε αγωνιστικό μονοθέσιο της ομάδας και είμαι εξαιρετικά ευγνώμων σε όλους όσους με υποστήριξαν σε αυτή την πορεία. Είναι μια συναρπαστική στιγμή, μια περήφανη ημέρα για την οικογένειά μου, και ανυπομονώ να τα ζήσω όλα και να δώσω το 100%».

Διαβάστε ακόμα
» Μπριτόρε: «Ο δεύτερος οδηγός της Alpine δεν έχει σημασία αυτήν τη στιγμή»

Ο επικεφαλής της ομάδας, Όλιβερ Όουκς, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που προάγουμε τον Τζακ στη θέση του αγωνιστικού οδηγού από την επόμενη σεζόν, δίνοντάς του την ευκαιρία να επιδείξει το ταλέντο και τις ικανότητές του στη Formula 1. Ο Τζακ θα γίνει ο πρώτος οδηγός που θα αποφοιτήσει από την Ακαδημία Alpine και θα εξασφαλίσει θέση οδηγού με την ομάδα F1, κάτι που είναι εξαιρετικά ευχάριστο για την ομάδα και την πορεία των νέων οδηγών μας. Προσωπικά, συνεργάστηκα με τον Τζακ το 2019 και είμαι πλήρως ενήμερος για το ακατέργαστο ταλέντο και τις δυνατότητές του. Δουλεύει πολύ σκληρά και η αφοσίωσή του εκτιμάται ιδιαίτερα από όλη την ομάδα. Μαζί με τον Πιερ, έχουμε ένα καλά ισορροπημένο σύνολο οδηγών με έναν καλό συνδυασμό νεανικής ενέργειας, εμπειρίας και καθαρής ταχύτητας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Τζακ και τον Πιερ, προκειμένου να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε το μονοθέσιο και να ανεβάσουμε την ομάδα στην κορυφή του grid».

Φωτογραφίες: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!