Opel Rocks Electric: Μπαίνει στη ζωή σου και την αλλάζει

Opel Rocks Electric: Μπαίνει στη ζωή σου και την αλλάζει

Κώστας Μπιτσικώκος
Opel Rocks Electric: Μπαίνει στη ζωή σου και την αλλάζει
Το Opel Rocks Electric είναι μικρό για να χωράει παντού και όμως τόσο ευρύχωρο για να χωράει τα πάντα. Και μπορεί να οδηγηθεί από άτομα 16 ετών.

Η βιώσιμη αστική κινητικότητα μπορεί να είναι σύνθημα για ορισμένους, όχι όμως για την Opel. Η γερμανική μάρκα εδώ και 125 χρόνια προσφέρει καινοτόμες λύσεις μετακινήσεων, συνδυάζοντας το συναίσθημα με την ουσία. Και το Rocks Electric είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ενώνοντας αρμονικά το παρελθόν της Opel με το παρόν και το μέλλον.

Το όνομα «Rocks» έχει σημαντική συμμετοχή στην ιστορία της Opel. Μέχρι πρόσφατα, τα Opel ADAM Rocks και Opel KARL Rocks είχαν μία ξεχωριστή θέση στη γκάμα της μάρκας, για τα ιδιαίτερα στοιχεία εξοπλισμού και τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά τους.

Τώρα το νέο Rocks Electric καθιστά την αστική μετακίνηση πιο κεφάτη από ποτέ και την ηλεκτροκίνηση απλή και προσιτή σε όλους. Η νέα πρόταση της Opel χρησιμοποιεί αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια, απαλλάσσοντας τις πόλεις από ρύπους, θορύβους και δυσκίνητα μεγάλα οχήματα. Και καθώς μπορεί να οδηγηθεί από νεαρά άτομα ηλικίας από 16 ετών, προσφέρει ελευθερία και λύσεις μετακίνησης, με μειωμένο αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Opel Rocks Electric

Μικρό, αλλά ξεχωρίζει από μακριά

Το Opel Rocks Electric δεν είναι ένα ακόμα αυτοκίνητο πόλης. Είναι διαφορετικό σε κάθε του λεπτομέρεια. Εξαιρετικά μικρό με μήκος μόλις 2,41 μέτρα και πλάτος 1,39 μέτρα. Και όμως ευρύχωρο για δύο επιβάτες και τις προσωπικές αποσκευές ή τα ψώνια της ημέρας. Εξαιρετικά ελαφρύ, καθώς ζυγίζει μόλις 471 κιλά (συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας). Και όμως κινείται με άνεση και ασφάλεια στους δρόμους της πόλης. Μάλιστα, χάρη στον κύκλο στροφής των μόλις 7,2 μέτρων, κανένα στενό δεν είναι πολύ... στενό για το Opel Rocks Electric. Και καμία θέση στάθμευσης δεν είναι πολύ μικρή.

Opel Rocks Electric

Σε κερδίζει με την πρώτη του ματιά, χάρη στην αισθητική του, πάνω στην οποία καθρεφτίζεται η Bold & Pure σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel. Το νέο πρόσωπο της μάρκας, το Opel Vizor, οι όμορφες λεπτομέρειες στο αμάξωμα και οι αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες (αυτή του οδηγού ανοίγει προς τα πίσω) είναι λεπτομέρειες που δεν περνούν απαρατήρητες και βάφουν με... χρώμα το γκρίζο της πόλης.

Opel Rocks Electric

Την ίδια διάθεση χαρίζει το Rocks Electric και με το ευρύχωρο και κεφάτο εσωτερικό του. Τα δύο καθίσματα είναι έκκεντρα τοποθετημένα, ώστε ο συνοδηγός να έχει αρκετό χώρο στην περιοχή μπροστά από τα πόδια του (63 λίτρα) και ο οδηγός να μπορεί να μετακινεί το κάθισμά του εμπρός - πίσω. Η απλότητα συνεχίζεται στο cockpit: λιτό, εστιάζει στα βασικά και απαραίτητα. Στην οθόνη προβάλλονται συνοπτικά η ταχύτητα, το πρόγραμμα οδήγησης (Drive, Neutral, Reverse), η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και η υπολειπόμενη αυτονομία. Υπηρεσίες όπως η εφαρμογή “myOpel” παρέχουν περαιτέρω πρακτικές πληροφορίες. Χάρη στα μεγάλα παράθυρα, ο οδηγός του Rocks Electric απολαμβάνει άριστη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Τη φωτεινή, ευχάριστη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό ενισχύει η πανοραμική γυάλινη οροφή.

Φορτίζει εύκολα και σε πάει παντού το ίδιο εύκολα

Opel Rocks Electric

Η είσοδος στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, στην πράσινη κινητικότητα γίνεται ιδανικά με το Opel Rocks Electric. Τα χαρακτηριστικά του, όπως η συνεχής ισχύς των 8 ίππων (6 kW) και η μέγιστη ταχύτητα των 45 χλμ/ώρα, επιτρέπουν στο Rocks Electric να οδηγηθεί από νέους ηλικίας μόλις 16 ετών. Πιο ασφαλές από ένα ηλεκτρικό σκούτερ, ποδήλατο ή πατίνι, αλλά το ίδιο ευέλικτο, κινείται στο αστικό περιβάλλον χωρίς να εκπέμπει ρύπους.

Opel Rocks Electric

Η αυτονομία των 75 χιλιομέτρων υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις για τις καθημερινές αστικές μετακινήσεις. Και όταν χρειαστεί φόρτιση, η μπαταρία των 5,5 kWh επαναφορτίζεται πλήρως σε περίπου 4 ώρες μέσω μιας συμβατικής οικιακής πρίζας AC. Πιο απλά και εύκολα δεν γίνεται!

Το Opel Rocks Electric μπορεί να γίνει τώρα δικό σας με αγορά online, μέσω του opel.gr. Και ακόμα πιο εύκολα με χρήση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», που προσφέρει έκπτωση 3.000 ευρώ και 1.000 ευρώ επιπλέον για νέους έως 29 ετών.

Photo Credit: Opel

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!