H BMW ξεπερνά την Tesla στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Κώστας Παστρίμας
H BMW ξεπερνά την Tesla στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Η γερμανική εταιρεία κατέγραψε πωλήσεις 308 περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων από τον αμερικανικό ανταγωνιστή της τον Ιούλιο.

Η BMW κατάφερε τον Ιούλιο να ξεπεράσει την Tesla στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, καταγράφοντας 14,869 νέες παραδόσεις, 308 περισσότερες από τις αντίστοιχες της αμερικανικής εταιρείας. Οι πωλήσεις της Tesla, ειδικότερα των δημοφιλών μοντέλων Model Y και Model 3, σημείωσαν μείωση κατά 16% και 17% αντίστοιχα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Η πτώση αυτή στις πωλήσεις αναδεικνύει την αυξανόμενη πίεση που δέχεται η Tesla από ευρωπαϊκές μάρκες που ενισχύουν την παρουσία τους στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Παράλληλα, η συνολική αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη σημείωσε μείωση 6% σε ετήσια βάση, μια τάση που σύμφωνα με τον αναλυτή της αγοράς, Felipe Munoz από την Jato Dynamics, αποδίδεται στην έλλειψη κρατικών κινήτρων και στις ανησυχίες των καταναλωτών σχετικά με τις τιμές μεταπώλησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Tesla Model Y

Παρά την πτώση στις πωλήσεις, το Model Y της Tesla παρέμεινε το καλύτερα πωλούμενο ηλεκτρικό όχημα τον Ιούλιο στην Ευρώπη, ακολουθούμενο από το Volvo EX30 με 6,573 πωλήσεις και το Volkswagen ID 4 με 5,295 πωλήσεις. Ωστόσο, η γενική τάση στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων δείχνει μια στροφή προς τα SUV, με αυτά να αντιπροσωπεύουν το 54% των συνολικών πωλήσεων νέων αυτοκινήτων, τα οποία αυξήθηκαν κατά 2% συγκριτικά με τον Ιούλιο του 2023, φτάνοντας τα 1,03 εκατομμύρια οχήματα.

Οι πωλήσεις του Dacia Sandero ήταν οι υψηλότερες στην αγορά με 22,398 μονάδες, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση βρέθηκαν το Volkswagen T-Roc και το Toyota Yaris Cross με 19,254 και 17,314 πωλήσεις αντίστοιχα.

Φωτογραφίες: BMW/Tesla

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!