F1 - Τα προβλήματα επέστρεψαν στη Mercedes και οι απαντήσεις αγνοούνται

F1 - Τα προβλήματα επέστρεψαν στη Mercedes και οι απαντήσεις αγνοούνται
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της γερμανικής ομάδας, μετά από την κακή εμφάνιση στον αγώνα της Formula 1 στο Ζάντβορτ.

Αν μία ομάδα της Formula 1 είχε αγωνιστικό μομέντουμ πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα αυτή ήταν η Mercedes-AMG. H γερμανική ομάδα βελτιώθηκε σημαντικά στα τελευταία Grand Prix και μέχρι το Βέλγιο είχε τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες και έξι συνεχόμενες παρουσίες στο βάθρο.

Τα πράγματα άλλαξαν δραματικά στο GP Ολλανδίας, στο οποίο η Mercedes δεν μπόρεσε να επαναλάβει τις εμφανίσεις των προηγούμενων αγώνων. Οι Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον δεν είχαν ρυθμό να παλέψουν για το βάθρο και περιορίστηκαν στις θέσεις 7 και 8 στον αγώνα της Κυριακής.

Μιλώντας για την απόδοση της ομάδας του στο Ζάντβορτ, ο επικεφαλής της Mercedes-AMG F1, Τότο Βολφ, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος: «Δοκιμάσαμε το νέο πακέτο αναβαθμίσεων την Παρασκευή αλλά δεν είχαμε αρκετά δεδομένα. Ήταν το ίδιο πακέτο το οποίο δοκιμάσαμε την Παρασκευή στο Σπα αλλά δεν το τρέξαμε στον αγώνα. Λόγω της βροχής δεν κάναμε πολλούς γύρους και πιθανότατα δεν πήραμε τις σωστές αποφάσεις στο στήσιμο του μονοθεσίου. Οπότε σίγουρα υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή την επίδοση».

Επιπλέον ο Αυστριακός μίλησε για το πόσο περίπλοκα είναι τα σημερινά μονοθέσια και δεν ευθύνεται ένας μόνο παράγοντας για μία κακή εμφάνιση: «Μερικές φορές αυτά τα μονοθέσια σε εκπλήσσουν. Είχαμε έξι συνεχόμενα βάθρα στους προηγούμενους αγώνες και στο Ζάντβορτ το μονοθέσιο δεν έμοιαζε σε καμία περίπτωση με αυτό που έκανε το 1-2 στο Βέλγιο. Δεν γίνεται να παίρνεις ένα κακό αποτέλεσμα σαν το δικό μας δίχως κάποιον συγκεκριμένο παράγοντα να παίζει ρόλο. Πρέπει να κάνουμε την ανάλυσή μας πριν τη Μόντσα. Πώς μπορούμε να δικαιολογήσουμε μια τέτοια εμφάνιση; Ελπίζω να λύσουμε το πρόβλημα και να είμαστε και πάλι ανταγωνιστικοί. Από το 1-2 στο Σπα στο 7-8 στο Ζάντβορτ είναι μια μεγάλη αλλαγή στην απόδοση. Κατά τη γνώμη μου δεν ευθύνεται μόνο το set-up».

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford Να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στην Ολλανδία και τη δεύτερη φετινή νίκη του Λάντο Νόρις.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG F1 media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!