F1: Τέλος ο Σάρτζεντ από τη Williams, στη θέση του ο Κολαπίντο

F1: Τέλος ο Σάρτζεντ από τη Williams, στη θέση του ο Κολαπίντο
Η αναμενόμενη απόλυση του Λόγκαν Σάρτζεντ είναι πλέον γεγονός αλλά ο αντικαταστάτης του, ο Αργεντινός Φράνκο Κολαπίντο, είναι μια μικρή έκπληξη.

H Williams Racing προχώρησε σε αλλαγή στην οδηγική της σύνθεση μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς. Ο Λόγκαν Σάρτζεντ έπειτα από μία σειρά απογοητευτικών εμφανίσεων και πολλαπλών συγκρούσεων με τοίχους και μπαριέρες έχασε τη θέση του στην ομάδα του Γκρόουβ.

Διαβάστε ακόμα
» Είναι αυτό το τέλος του δρόμου για τον Σάρτζεντ;

Τη θέση του θα πάρει μέχρι και την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν ο Φράνκο Κολαπίντο. O 21χρονος Αργεντίνος είναι μέλος της Ακαδημίας της Williams και φέτος αγωνίζεται στη Formula 2 με την MP Motorsport.

Η Williams ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένη με τον Σάρτζεντ έπειτα από την έξοδό του στο FP3 του Grand Prix Ολλανδίας όπου διέλυσε το μονοθεσιό του στις προστατευτικές μπαριέρες. Το συμβάν αυτό φαίνεται πως «ξεχείλισε» το ποτήρι και στην ομάδα του Γκρόουβ έψαξαν για αντικαταστάτη και μάλιστα άμεσα.

Η θέση είχε συνδεθεί αρχικά τόσο με τον αναπληρωματικό οδηγό της Mercedes-AMG, Μικ Σουμάχερ όσο και με τον αναπληρωματικό οδηγό της Red Bull, Λίαμ Λόσον. Εν τέλει, η Williams επέλεξε τον Φράνκο Κολαπίντο, για τον οποίο ζήτησε ειδική άδεια από την FIA, καθώς δεν είχε τους απαραίτητους βαθμούς για τη super license.

Ο επικεφαλής της Williams, Τζέιμς Βόουλς, δήλωσε: «Η αντικατάσταση ενός οδηγού κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως πιστεύουμε πως αυτό θα δώσει την ευκαιρία στη Williams να μάχεται για βαθμούς στους επόμενους αγώνες. Παρουσιάσαμε μια νέα αναβάθμιση και θέλουμε να μεγιστοποιήσουμε τα αποτελέσματά μας σε κάθε αγώνα. Επιπλέον πιστεύουμε στην επένδυση σε νέους οδηγούς στην Ακαδημία της Williams και ο Φράνκο θα πάρει μια φανταστική ευκαιρία για να αποδείξει την αξία του στους τελευταίους 9 αγώνες».

Ο Κολαπίντο θα κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1 στο επερχόμενο Grand Prix Ιταλίας το τριήμερο 30 Αυγούστου με 1 Σεπτεμβρίου.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford Να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στην Ολλανδία και τη δεύτερη φετινή νίκη του Λάντο Νόρις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!