F1 - Ιταλία: Κυρίαρχος και στο FP3 ο Χάμιλτον πριν τη μάχη της pole

F1 - Ιταλία: Κυρίαρχος και στο FP3 ο Χάμιλτον πριν τη μάχη της pole
Ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes-AMG ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1 στη θρυλική Μόντσα.

H δεύτερη ημέρα του Grand Prix Ιταλίας ξεκίνησε με το διάρκειας 60 λεπτών FP3. Ομάδες και οδηγοί έκαναν τις τελευταίες τους ετοιμασίες πριν ριχτούν στη μάχη της pole position για τον 16ο αγώνα της φετινής σεζόν της Formula 1. Σε αντίθεση με τις χθεσινές ελεύθερες δοκιμές, σήμερα η μέρα ξεκίνησε δίχως κόκκινες σημαίες.

Ταχύτερος οδηγός στο FP3 ήταν ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes-AMG. O Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας χρόνο 1:20,117 με τη μαλακή γόμα ελαστικών. Ο χρόνος του πίσω από το τιμόνι της W15 ήταν κατά 0,093 δλ ταχύτερος του teammate του, Τζορτζ Ράσελ. Με αυτόν τον τρόπο η Mercedes έκανε το 1-2 πριν από τη μάχη για την pole position.

Στην 3η θέση βρέθηκε ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari, με τον Μονεγάσκο να είναι μόλις ένα δέκατο μακριά από τον χρόνο του Χάμιλτον και θα είναι σίγουρα στη μάχη στις κατατακτήριες δοκιμές. Ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της McLaren Racing, με τον Όσκαρ Πιάστρι να είναι ταχύτερος από τον Λάντο Νόρις, ωστόσο στη βρετανική ομάδα δεν έδειξαν την πραγματική τους ταχύτητα.

Ο προβληματισμένος με το μονοθέσιό του Μαξ Φερστάπεν ήταν στην 6η θέση, με τη διαφορά του από τον Χάμιλτον να είναι 0,251 δλ. Πίσω του ήταν ο Κάρλος Σάινθ με τη δεύτερη SF-24, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει ανάλογο χρόνο με τον teammate του. Εντυπωσιακή εμφάνιση έκαναν οι δύο οδηγοί της Williams, με τον Άλεξ Άλμπον στην 8η θέση και τον rookie Φράνκο Κολαπίντο στην 9η θέση. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ της Haas.

Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες για τις 17:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 16:40 για να μην χάσετε λεπτό από τη μάχη της pole position.

Αποτελέσματα FP3 Grand Prix Ιταλίας

fp3

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με συζήτηση και ανάλυση της νίκης του Lando Norris στο Grand Prix Ολλανδίας.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG F1 media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!